Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Psykiatria- ja päihdekeskuksessa taidenäyttelyitä – Ensimmäinen avautuu 3.10.

Julkaistu 27.9.2017 11.26

Tampereen kaupungin psykiatria- ja päihdekeskuksessa Sarviksella käynnistetään taidenäyttelytoimintaa. Näyttelyissä on tarkoitus esitellä pääasiassa kuvataidetta ja valokuvausta. Taiteilijat voivat olla ammattitaiteilijoita, mutta myös harrastelijoilla on mahdollisuus tuoda töitään esille.

Ensimmäisenä on hämeenkyröläisen taiteilija Marjaleena Erkkilän näyttely, jonka avajaisia vietetään tiistaina 3.10.2017 klo 12 Ension aulatilassa (Hatanpäänkatu 3 B, 2. krs). Näyttely on kaikille avoin ja siihen voi tutustua joulukuun alkuun saakka psykiatria- ja päihdekeskuksen ollessa auki arkisin klo 8.00–15.30.

– Taidenäyttelytoiminnan käynnistämisellä halutaan juhlistaa Suomi 100 -vuotta. Lisäksi tavoitteena on vähentää mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja sekä tarjota taide-elämyksiä poliklinikalla asioiville potilaille ja heidän läheisilleen, kertoo ylilääkäri Päivi Kiviniemi.

Psykiatria- ja päihdekeskuksessa näyttelyideaa on mietitty jo pitkään. Näyttelytoiminta toteutui, kun löytyi myös työntekijät, jotka innostuneesti lähtivät viemään ideaa käytäntöön. Näyttelyn kuraattoreina toimivat lääkäri Hanna Wallenius ja johtava psykologi Eija Stengård.

– Tutkimukset osoittavat, että taiteen ja kulttuurin aktiivinen harrastaminen on yhteydessä koettuun terveyteen, pitkäikäisyyteen ja hyvään mielenterveyteen. Esimerkiksi Tampereen yliopiston sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkolan mukaan taiteilijat osaavat tulkita aikaansa tavalla, joka auttaa muita ymmärtämään elämää ja sietämään epävarmuutta, kertoo Stengård.

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa kokeillaan tänä vuonna erilaisia kulttuurimuotoja potilaiden hoidon ja hyvinvoinnin edistämisen välineenä. Taidenäyttelytoiminta on yksi näistä kokeiluista.

Psykiatria- ja päihdekeskus, Hatanpäänkatu 3 B, 2. krs.


Lisätietoja

Johtava psykologi
Eija Stengård
sähköposti


Teksti Marika Haapala