Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Osallistu lupiinin torjuntatalkoisiin Peltolammilla ja Epilänharjulla

Julkaistu 5.6.2017 14.09

Peltolammilla pidetään lupiinintorjuntatalkoot Rukkamäenpuistossa keskiviikkona 7.6. kello 17. Epilänharjulla arvoniityllä lupiinitalkoot pidetään maanantaina 12.6. kello 17. Molemmilla alueilla vieraslajia torjutaan luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi.

Ota tarhakarkuri kiinni: piirroskuva lupiinista
 

Rukkamäenpuisto sijaitsee Peltolammilla vastapäätä Peltolammin koulua Rukkamäentie 10:n kohdalla. Rukkamäenpuistoa hoidetaan laidunnuksella: lammashaassa lampaat pitävät niittyä avoimena rouskuttaen ruohoja ja pensaita. Rukkamäenpuiston hoidon tavoitteena on lisätä alueen monimuotoisuutta ja palauttaa alueen perinteistä kulttuurimaisemaa. Laidunnuksen lisäksi kitketään lupiinia, sillä se valtaa alaa ympäristön alkuperäislajistolta.

Sekä Rukkamäenpuiston että Epilänharjun talkoolaisille tarjotaan työvälineet ja talkooeväät. Ota kuitenkin mukaan omat työkäsineet. Talkoihin voi tulla yksin, kaverin kanssa tai koko perheen voimin.

Epilänharjun arvoniitty sijaitsee Soraharjunkatu 28-48 kohdalla. Epilänharjun arvoniityn hoidon tavoitteena on säilyttää paahderinteen avoimuus ja lisätä alueen luonnon monimuotoisuutta. Tärkeänä käytännön toimenpiteenä on lupiinin torjunta, sillä lupiini on vallannut alaa ympäristön alkuperäislajistolta kuten tummatulikukalta.

Talkoot järjestää ProAgria Etelä-Suomen MKN Maisemapalvelut ja Tampereen kaupunki.


Lisätietoja

ProAgria Etelä-Suomen MKN Maisemapalvelut:
Maisema-asiantuntija
Riikka Söyrinki
puhelin 040 744 7231


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen