Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hiedanrannan Paja avautuu yleisölle

Julkaistu 27.4.2017 14.41

Hiedanrantaan on kehittynyt uusi tamperelaisten käsityöläisten ja taiteilijoiden yhteisö, Hiedanrannan Paja. Pajassa työskentelee noin 20 kädentaitajaa, ja toiminta on nyt avautumassa myös yleisölle. 29. huhtikuuta alkaen joka kuun viimeisenä lauantaina vietetään Last Lauantai -tapahtumaa, jossa on muun muassa lasinpuhaltajan ja sepän työnäytöksiä ja avoimet ovet käsityöläisten tiloihin.

Pajan toiminnan ideana on edistää avointa käsityöläiskulttuuria, joka tarjoaa kokemuksia ja palveluja niin lähiseudun asukkaille kuin matkailijoille. Rakennuksessa toimii lasinpuhaltaja, seppä, muusikoita, kuvataiteilijoita, puuseppiä, suutareita ja verhoilijoita. Pajan yhteisö on syntynyt hiljalleen eri alojen kädentaitajien muutettua toimintansa Hiedanrantaan.

Tampereen kaupunki on mahdollistanut Pajan käsityöläisyhteisön kehittymisen vuokraamalla rakennuksen tilat väliaikaiseen toimintaan. Tavoitteena on ollut löytää tilaan yhteisöllisestä ja avoimesta toiminnasta kiinnostuneita yrityksiä. Tällä hetkellä kaikki rakennuksen kaikki työtilat ovat vuokrattu.

Hiedanranta on suunnitellun raitiotiereitin varrelle rakentuva, jopa 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosa, jonka kehitystä vauhdittavat erilaiset yhdessä tekemisen kokeilut. Väliaikainen Hiedanranta -kokeilu on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi avata aiemmin suljettuna ollutta tehdasaluetta kaupunkilaisten käyttöön.

Hiedanrannan Pajan Last Lauantai

Joka kuun viimeinen lauantai klo 12–16

Lielahdenkatu 10–12

Pajan käsityöläiset avaavat ovensa yleisölle, pitävät työnäytöksiä ja pop-up -kahvilaa, taidegalleriaa sekä järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa pajalla ja sen ympäristössä. Tapahtumassa on mahdollista nähdä esimerkiksi lasinpuhaltajan, taidemaalarin, verhoilijan tai sepän työssään ja nähdä ja ostaa käsityötä ja taidetta.


Lisätietoja

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901

Hiedanrannan Pajan toiminta/
kuvataiteilija
Aleksi Korpela
puhelin 040 410 5801
sähköposti [email protected]


Teksti Leena Karppi