Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Onkiniemen tehdaskiinteistön asbestiselvitykset jatkuvat

Julkaistu 24.3.2017 12.14

Onkiniemessä sijaitsevasta vanhasta tehdaskiinteistöstä otetuissa näytteissä on kahdessa tilassa havaittu asbestia. Tampereen Tilakeskus jatkaa näytteiden ottoa sen selvittämiseksi, onko muissa tiloissa viitteitä asbestivaurioista. Kiinteistössä toimii vuokralaisina urheilu- ja kulttuurialan toimijoita.

Kiinteistön viidennestä kerroksesta löydettiin asbestia pyyhintäkokeesta. Tila toimii museon varastona, ja se on nyt käyttökiellossa. Neljännestä kerroksesta löydettiin asbestia ilmamittauksessa. Myös tämä tila on museon ja kirjaston varasto. Varaston lisäksi sen viereiset tilat asetettiin käyttökieltoon.

Kiinteistöstä otetaan lisää näytteitä ja tehdään jatkoselvityksiä. Jatkotoimenpiteistä päätetään tulosten perusteella, ja Tampereen kaupunki on yhteydessä kiinteistön vuokralaisiin.

Siltä varalta, että Onkinimen kiinteistön tiloja joudutaan sulkemaan, Tampereen kaupunki selvittää mahdollisuudet tarjota väliaikaisia korvaavia tiloja kiinteistössä toimiville. Tiloissa on varsin monenlaista toimintaa eikä yhdessä paikassa sijaitsevaa samantapaista tilaratkaisua olen tarjolla, mutta hajasijoituksilla voidaan vastata ehkä osaan tarpeista.

Onkiniemen kiinteistön tulevaisuus on tarkoitus ratkaista laaditun yleissuunnitelman pohjalta käynnistettävän Särkänniemi-Onkiniemi-Mustalahti -asemakaavatyön yhteydessä, tämä on asemakaavoitusohjelmassa vuonna 2019.


Lisätietoja

Toimitusjohtaja
Petri Mölsä
puhelin 040 543 4181
sähköposti [email protected]

Kiinteistöpäällikkö
Jussi Kuoppala
puhelin +358406206368
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu