Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Voimanlähteitä-spektaakkeli juhlistaa Wärjäämön ja Vimmartin 10-vuotista taivalta

Julkaistu 7.11.2016 15.48

Mistä sinä saat voimaa? Mikä auttaa jaksamaan huononkin päivän yli? Vai onko huonoja päiviä olemassakaan? Näitä teemoja käsitellään Taideverstas Wärjäämön ja taidekoulu Vimmartin kaikille avoimessa, Voimanlähteitä-nimisessä 10-vuotisspektaakkelissa Tullikamarin Pakkahuoneella 21.11.2016. Monitaiteellinen ilta koostuu eri bändikokoonpanojen ja Wärjäämön draamaryhmän esityksistä.

 

Tampereella toimivat taideversas Wärjäämö ja taidekoulu Vimmart ovat syksystä 2015 toimineet samoissa tiloissa ja tekevät paljon yhteistyötä keskenään. Molemmat tahot jakavat saman arvopohjan siitä, että taide kuuluu kaikille. Taideverstas Wärjäämö on Tampereen kaupungin ylläpitämä vuodesta 2006 toiminut kulttuurityöpaikka, jossa työnä on taide. Wärjäämöläiset tekevät taidetta monipuolisesti draaman, kuvataiteen, käsityön ja musiikin parissa. Työtoiminnassa etsitään oman ilmaisun muotoja, harjoitellaan ja opitaan uusia asioita niin eri taiteenlajeista, tekniikoista kuin omasta persoonastakin. Wärjäämöllä työskentelee 30 kehitysvammaista aikuista.

"Wärjäämöllä toimimme jokaisen omista voimavaroista lähtien ja jokaisen panos toiminnassa ja sen suunnittelussa on tärkeä. Taiteen kautta saamme ja jaamme onnistumisen kokemuksia ja iloa. Taiteen keinoin tuemme kehitysvammaisten aikuisten yhteiskuntaan integroitumista sekä vahvistamme oman elämän päätöksentekijänä toimimista. Toiminnassa annetaan paljon tilaa luovuudelle, elämyksille, kokeiluille, ilolle, onnistumisen kokemuksille ja yhteistoiminnalle", kertoo Wärjäämön johtava ohjaaja Sanna Piitulainen

Vimmart on yhdenvertaisen taiteen oppilaitos, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden musiikin opiskeluun. Vimmartin taustaorganisaatioita ovat Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Tampereen Setlementti ja Tampereen Kehitysvammaisten tuki. Pääkohderyhmänä ovat erityistä tukea tarvitsevat, kuten kehitysvammaiset tai haavoittuneissa oloissa elävät ihmiset. Koulutuksessa pyritään toteuttamaan integraation periaatetta, joten oppilaitos on avoin myös normaalin taiteen perusopetuksen piirissä oleville opiskelijoille. Oppilaina on yli 60 lasta, nuorta ja aikuista, joista valtaosa on erityisoppijoita.

"Toimimme tasa-arvoisen yhteiskunnan puolesta luoden oppilaillemme mahdollisuuden toteuttaa itseään, oppia, esiintyä, kasvaa ja näyttää taitonsa. Perusajatuksena on se, että jokaisella tulee olla mahdollisuus yhdenvertaisesti saada taidekoulutusta maassamme ja tätä kautta integroitua yhteiskunnan kaikkiin osa-alueisiin", kertoo Vimmartin musiikinopettaja Karoliina Lehtinen.

Voimanlähteitä-spektaakkeli Tullikamarin Pakkahuoneella 21.11.2016 klo 18.00.
Vapaa pääsy, narikkamaksu 2,5 €


Lisätietoja

Wärjäämö 0400 256 393
Sanna Piitulainen
sähköposti [email protected]