Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Hiedanrannan uusi kulttuurikeskus Kuivaamo avaa ovensa

Julkaistu 28.10.2016 10.55

Hiedanrannassa sijaitseva uusi kulttuurikeskus Kuivaamo avautuu tänään perjantaina 28. lokakuuta 2016. Tampereen kaupunki on rakentanut entisen sellutehtaan kuivauskonehalliin noin 2000 neliömetrin ympärivuotiseen käyttöön soveltuvan kaupunkikulttuurin tilan. Kuivaamon toimintaa pyörittää tamperelainen musiikin ja visuaalisen taiteen yhdistys Swäg ry.

Kuva: Ihmisiä Kuivaamon pihamaalla.
 

Kuivaamon piti valmistua jo kesällä, mutta rakennusteknisistä syistä avautuminen viivästyi. Nyt rakennukselle on saatu pysyvä käyttölupa. Syksyn ensimmäisen tapahtuman järjestää Teknillisen yliopiston elektronisen musiikin klubi Spinni, joka viettää viikonloppuna 20-vuotisjuhliaan. Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksullinen.

Kuivaamoa päästiin testaamaan kesäkuussa Swäg-festivaaleilla. Sittemmin esimerkiksi pääuloskäynti on sijoitettu uudelleen. Rosoiseen tehdastilaan mahtuu jopa tuhannen henkilön yleisö, mutta Kuivaamo on vuokrattavissa myös pienempiin tapahtumiin. Tavoitteena on monipuolinen käyttö niin yleisö- kuin yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa. Varsinaisia avajaisia vietetään 19. marraskuuta.

Kuivaamo on osa Hiedanrannan kehitysprojektia, jossa kaupunki mahdollistaa entisen tehdasalueen aktiivista käyttöä jo ennen asuinalueen kaavoitusta ja rakentamista. Projektissa kokeillaan erilaista toimintaa, ja sen perusteella saadaan tietoa, mikä kaupunkilaisia kiinnostaa ja mihin suuntaan aluetta kannattaa kehittää.


Lisätietoja

Kulttuurikeskus Kuivaamo/Swäg ry
Joonas Toivonen
puhelin 045 6317 211

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901


Teksti Leena Karppi/Anna-Leea Hyry

Kuvat Sakari Karipuro