Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Neljä pirkanmaalaista startup-yritystä lähtee tutustumisjaksolle Piilaaksoon

Julkaistu 25.10.2016 12.22

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy ja Tampereen kaupungin Avoin Tampere -ohjelma ovat valinneet neljä lupaavaa pirkanmaalaista startup-yritystä lähetettäväksi kuukauden pituiselle tutustumisjaksolle Piilaaksoon Kaliforniaan. Tustustumisjakso järjestetään 15.11. – 15.12.2016, ja siihen kuuluu Avoin Tampere -ohjelman avulla kustannettu kuukauden työskentelyaika Piilaaksossa majoituksineen, alkuvalmennus ja Piilaakson suomalaisyhteisön tarjoama tuki verkostoitumiseen.

Tampereen kaupungin Avoin Tampere -ohjelma on hankemoottori, jonka avulla autetaan uusien startup-yritysten syntyä Tampereella ja luodaan kansainvälisesti merkittävää liiketoimintaa. Ohjelmalla pyritään edistämään perinteisen teollisuuden hallittua rakennemuutosta niin, että vuonna 2018 Tampere on edelleen vetovoimainen monipuolisen yritystoiminnan kaupunki.

Työskentelyjaksolle Piilaaksoon lähtevät pirkanmaalaisyritykset Campwire, CloudBounce, Deltabit ja 5 More Minutes. Tutustumisjaksolle pääsevien yritysten valinnassa painotettiin erityisesti tuotteen tai palvelun markkinapotentiaalia ja oikea-aikaisuutta sekä yrittäjien kykyä verkostoitua.

Campwire on Suomen johtava verkkovalmennusalusta kouluttajille, asiantuntijoille ja valmentajille. CloudBounce on verkossa toimiva algoritmipohjainen musiikin masterointiin erikoistunut palvelu. Deltabit valmistaa biometriseen tunnistukseen perustuvia avaimettomia tunnistusjärjestelmiä koteihin, yrityksiin ja terveydenhuoltoon. 5 More Minutes puolestaan on tuore pelistudio, joka pyrkii kehittämään videopelien käyttöä opetusvälineenä.

Mukaan valittuihin yrityksiin ja niiden tavoitteisiin voi tutustua Mustakarhu-yhdistyksen verkkohaastatteluissa:

Mustakarhu on suomalaille startup-yrityksille suunnattu, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa majoitusta, käynnistysapua ja verkostoitumistoimintaa Piilaaksoon saapuville startupeille. Sen tarkoitus on tarjota konkreettista tukea pohjoismaisen innovaatioyritystoiminnan vientiin Piilaaksoon. Tutustumisjaksolle valitut yrittäjät majoittuvat Mustakarhun talossa Palo Altossa aivan Piilaakson sydämessä. Mustakarhu tarjoaa yrityksille jakson aikana tilojen lisäksi monenlaista ohjelmaa ja sparrausta sekä verkostoitumisapua ja -mahdollisuuksia. Valitut yritykset vastaavat itse matkakuluistaan ja muista tutustumisjakson aikana koituvista kustannuksista.

Lisätietoja

Jouni Myllymäki, Tredea Oy, p. 050 434 5820, [email protected]

Tomi Terentjeff, Mustakarhu, p. 040 568 5117 (Suomi) / +1 201 5627243 (USA), [email protected]


Teksti Johanna Sahlgren / Elise Kraatila