Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere kuuntelee kaupunkilaisten ideoita työllisyyden parantamiseksi 12.10.

Julkaistu 10.10.2016 14.49

Tampereen kaupungin Kuunteleva Tampere -hanke kerää kaupunkilaisten kehittämisideoita ja tuo niitä päättäjien tietoon. Keskiviikkona 12.10. järjestetään ensimmäinen hankkeeseen liittyvä kuuntelutilaisuus, jossa kaupunkilaiset voivat esittää omia konkreettisia ideoitaan siitä, miten Tampereella saataisiin lisättyä työpaikkoja ja työntekoa.

Kuuntelutilaisuus järjestetään klo 15 – 17 Keskustorin Aitoleipä-kahvilassa (Keskustori 7). Kaikki halukkaat voivat esittää tilaisuudessa kaikenlaisia pieniä ja suuria ideoita työpaikkojen lisäämiseksi. Jokaiselle puhujalle varataan aikaa viisi minuuttia. Paikalla on tehtävään koulutettuja kuuntelijoita, jotka keräävät kaupunkilaisten ehdotukset ja toimittavat niistä kattavan yhteenvedon päättäjille.

Puhujaksi tilaisuuteen voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Sinne on myös mahdollista ilmoittautua etukäteen sähköpostitse osoitteeseen kuunteleva(at)tampere.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa lyhyesti, millaisen kehittämisidean tai näkökulman haluaisi tilaisuudessa esittää.

Tampereen kaupunki pyrkii ottamaan kaupunkilaisia entistä paremmin mukaan kaupungin kehittämiseen. Tamperelaisten kehitysideat, aloitteet ja palaute pyritään tuomaan uusilla toimintatavoilla tehokkaasti päättäjien tietoon. Kuunteleva Tampere -hankkeen tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen tapa, jolla tavallinen kaupunkilainen voi saada ajatuksensa kuuluviin päätöksenteossa.

Ensimmäisen kuuntelutilaisuuden pohjalta harkitaan, järjestetäänkö kaupunkilaisten kuuntelutilaisuuksia tulevaisuudessa lisää muista aiheita. Nyt kokeiltava toimintatapa on täysin uudenlainen keino ottaa tamperelaiset mukaan kaupungin kehittämiseen.

Kuunteleva Tampere -hankkeen toteuttavat yhteistyössä Tampereen kaupunki ja konsulttiyhtiö Sininen Kolmio Oy.


Lisätietoja

Kuntademokratian kehittämispäällikkö
Antti Leskinen
puhelin 040 849 3614
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila