Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen palkinto elinkeinoelämän vaikuttajille Mikko Kuituselle ja Miika Mäkitalolle

Julkaistu 1.10.2016 19.00

Tampereen kaupunki palkitsee tänä vuonna Tampereen palkinnolla Vincit Oy:n perustajan ja toimitusjohtajan Mikko Kuitusen sekä M-Files Oy:n toimitusjohtajan Miika Mäkitalon heidän ansioistaan Tampereen elinkeinoelämän hyväksi. Molemmilla on ollut merkittävä vaikutus Tampereen työllisyystilanteen parantamiseen. He johtavat toimialaltaan ja toimintatavoiltaan uuden, älykkään kaupungin, Tampereen keskeisiä yrityksiä. Yritysten pääkonttorit ovat Hervannassa Hermiassa.

Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen on saanut Vincit Oy:n hyvään nousukiitoon sekä tuonut yritystoimintaan uudenlaista johtamiskulttuuria. Tätä kuvaa hyvin hänen sanontansa: "joka päivä tyytyväisemmät työntekijät ja asiakkaat". Kuitunen on näkyvä työelämän uudistaja. Yrityksen toimialana ovat ohjelmistokehitys ja ict-palvelut. Vincit on valittu kolme kertaa Suomen parhaaksi työpaikaksi ja tänä vuonna koko Euroopan parhaaksi työpaikaksi. Vincit Oy:ssä on noin 300 työntekijää, joista osa myös Espoossa, Savonlinnassa ja Piilaaksossa USA:ssa.

Toimitusjohtaja Miika Mäkitalo on saanut M-Files Oy:n vahvaan kasvuun, tamperelaista jalkaa tärkeiden vientimarkkinoiden oven väliin sekä tamperelaiselle tuotekehitykselle kansainvälistä arvostusta. Yritys on tiedonhallinnan ohjelmistoyhtiö, jonka ohjelmisto muun muassa etsii asioita metatietojen eli sisältöä kuvailevien tietojen avulla. Mäkitalo on kannustavasti myös mukana tamperelaisen elinkeinoelämän kehittämishankkeissa. M-Files Oy:ssä on myös noin 300 työntekijää, joista osa on USA:ssa ja Iso-Britanniassa.

Tampereen palkinto on jaettu vuodesta 1959 lähtien ja sen on tähän mennessä saanut 66 henkilöä. Tänä vuonna palkittavat saavat uuden palkinnon, koska vuodesta 1994 lähtien jaettu Unto Hietasen Lähtevät Kurjet-teossarja on loppunut. Uusi Tampereen palkinto on taiteilija Markku Salon teos Tammerkosken kuohu, joka kuvaa kehittyvän Tampereen tunnelmaa.

Viisi palkittiin ansiomitalein merkittävistä yhteiskunnallisista ansioista

Tampereen palkintojen lisäksi Tampereen kaupunki myönsi viisi Tampereen kaupungin 1. luokan kultaista ansiomitalia huomionosoituksena merkittävistä yhteiskunnallisista ansioista Tampereen kaupungin hyväksi seuraaville henkilöille: ravintoloitsija Fouad Hanafi-Eweissille, taiteilija Tuula Lehtiselle, muusikko Heikki Salolle, kirjailija Salla Simukalle ja valmentaja Maarit Teuroselle.

Ravintoloitsija Fouad Hanafi-Eweiss on aktiivisesti toimiva maahanmuuttaja-yrittäjä, jonka luotsaama ravintola on tamperelaisille tuttu Abu Fuad. Hän on laajentanut tamperelaista etnistä ruokakulttuuria ja tuonut muun muassa kebabin tutuksi tamperelaisille.

Taiteilija Tuula Lehtinen on aktiivinen ja kansainvälisesti tunnettu taiteilija, opettaja ja yrittäjä. Hän on myös keskeisesti mukana taiteen ja kaupunkikuvan yhdistämisessä, kuten tunnelin taideteoksissa, Vuoreksessa ja Tesoman uusissa hankkeissa.

Muusikko Heikki Salo on muusikko, sanoittaja, kirjailija ja kouluttaja. Hän on myös Lauri Viidasta kertovan ja lokakuussa ensi-iltaan tulevan näytelmän käsikirjoittaja. Lauri Viidan syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 100 vuotta.

Kirjailija Salla Simukka on kirjoittanut lukuisia nuortenkirjoja, joita on käännetty jo 52 eri kielelle. Hänen Tampereelle sijoittuvan Lumikki-trilogiansa pohjalta ollaan tuottamassa USA:ssa kansainväliseen levitykseen tulevaa nuorten elokuvaa. Hän on ollut myös yksi Uusi päivä -televisiosarjan käsikirjoittajista.

Valmentaja Maarit Teuronen on menestynyt nyrkkeilijä ja naisnyrkeilyn valmentaja, muun muassa olympialaisten pronssimitalin voittaneen Mira Potkosen valmentaja.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen jakoi Tampereen palkinnot ja ansiomitalit palkituille Tampereen päivän vastaanotolla Raatihuoneella lauantaina 1.10.2016.


Lisätietoja

Pormestari
Anna-Kaisa Ikonen
puhelin 03 5656 6400
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki