Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampere otti 50 miljoonan euron lainan Pohjoismaiden Investointipankista

Julkaistu 30.6.2016 9.31

Tampereen kaupunki on allekirjoittanut 29.6.2016 Pohjoismaiden Investointipankin kanssa 50 miljoonan euron lainasopimuksen pitkäaikaisesta, 18 vuoden lainasta. Lainarahaa käytetään kolmeen hankkeeseen: Kaupinojan vedenpuhdistuslaitoksen modernisointiin ja laajennukseen, Tampereen kansainvälisen koulun kunnostamiseen ja laajennukseen sekä Tesoman uuden koulukeskuksen rakentamiseen.

– Kuluvan vuoden talousarviossa kaupunki on varautunut nostamaan yhteensä 135 miljoonaa euroa pitkäaikaisia lainoja. Keskiviikkona allekirjoitettu lainasopimus on tämän vuoden ensimmäinen laina, ja loppuvuodesta tulemme tarpeen mukaan nostamaan rahoitusta lisää, kertoo rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen.

Pohjoismaiden Investointipankilta (The Nordic Investment Bank, NIB) otettu lainarahoitus kohdistuu kolmeen uudistus- ja laajennushankkeeseen, jotka kaikki ovat jo käynnistyneet.

Tampereen Veden Kaupinojan vedenpuhdistuslaitos Näsijärven rannalla Kaupin kansanpuistossa on tuottanut kaupunkilaisille puhdasta vettä jo vuodesta 1928. Vuonna 2011 aloitettiin vedenpuhdistuslaitoksen kunnostamisprojekti, jonka tarkoituksena on tehdä laitoksesta Tampereelle toinen päävedenottamo Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen rinnalle. Vedenpuhdistuslaitoksen yhteyteen ollaan rakentamassa yhteistyössä Tampereen Kaukolämpö Oy:n kanssa kaukojäähdytyslaitosta. Laitokset hyödyntävät samaa raakaveden tuloputkea. Uudistustöiden arvioidaan valmistuvan vuonna 2017.

Tampereen kansainvälinen koulu (Finnish International School of Tampere, FISTA) koulu perustettiin syksyllä 2012 Amurin koulun tiloihin. Perusparannuksen ja laajennuksen myötä koulun oppilasmäärä esiopetus mukaan lukien tulee olemaan noin 770. Tilat perusparannetaan ja laajennetaan. Rakennustyöt alkoivat laajennusosasta keväällä 2014. Kunnostettavana ovat lisäksi korkea luokkasiipi ja juhlasalisiipi. Perusparannus- ja laajennustyöt valmistuvat keväällä 2017.

Tesoman yläkoulun ja Tesomajärven alakoulun toiminnat yhdistetään perustamalla yhtenäiskoulu Tesoman koulun laajalle tontille. Tesoman koulua laajennetaan rakentamalla uudisrakennus ja kouluun tehdään perusparannus muutoksen yhteydessä. Lisäksi koulun läheisyyteen rakennetaan uusi päiväkoti, jossa on 140 hoitopaikka mukaan lukien Montessori-ryhmä. Hankkeen rakentaminen alkoi keväällä 2016 ja työt valmistuvat vuonna 2018.

Pohjoismaiden Investointipankin omistavat kahdeksan jäsenmaata: Tanska, Viro, Suomi, Islanti, Latvia, Liettua, Norja ja Ruotsi. Investointipankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia projekteja sekä jäsenmaissaan että muualla.


Lisätietoja

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Arto Vuojolainen
puhelin 050 345 1397
sähköposti [email protected]

Rahoituspäällikkö
Janne Salonen
puhelin 040 560 0702
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell