Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tuhat ICT-osaajaa vapaana Tampereella

Julkaistu 2.6.2016 15.17

Uutiset Microsoftin ja Nokian irtisanomisista voivat olla hyviä uutisia yrityksille, jotka etsivät kokeneita ja kansainvälisiä ICT-osaajia. Tampereen kaupunki, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy sekä Invest in Finland (Finpro) haastavat yritykset ja yksityishenkilöt jakamaan kansainvälisille kontakteilleen tietoa tästä ainutlaatuisesta osaajien saatavuudesta #Tampere4ICT-tunnisteella.

Tampereen kaupunki, Tredea sekä Finpro aloittavat #Tampere4ICT-kampanjan levittääkseen tietoa Microsoftilta ja Nokialta vapautuvista osaajista kansainvälisesti ja houkutellakseen seudulle kansainvälisiä investointeja. Kampanjassa haastetaan yrityksiä, organisaatioita ja yksityishenkilöitä levittämään tietoa vapaana olevista osaajista kansainvälisille kontakteilleen #Tampere4ICT-tunnisteella.

Microsoft Mobile ja Nokia (Alcatel-Lucent) vapauttavat Tampereella työmarkkinoille noin 1000 korkean luokan teknologiaosaajaa (10-20 vuoden kokemuksella) sekä tiimejä, jotka pystyvät luomaan uusia, innovatiivisia ratkaisuja mille tahansa teollisuuden tai liiketoiminnan alalle. Näitä voivat olla esimerkiksi kulutuselektroniikka, älykäs liikenne ja autoteollisuus, terveydenhuolto ja hyvinvointiteknologia, puettava elektroniikka, esineiden internet (IoT), merenkulku sekä perinteisemmät alat mekaanisessa- ja prosessiteollisuudessa. Erityisesti yrityksille, jotka suunnittelevat tuotekehitysyksikön perustamista, ja toimivat nopeasti, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus palkata valmiita, toimivia tiimejä.

- Tampereelle on syntynyt kokonainen ekosysteemi maailmanluokan ICT-osaamisen ympärille. Nämä osaajat ovat avain Tampereen seudun menestykseen, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Microsoft leikkaa 1850 työpaikkaa, joista suurin osa on Suomessa. Tampereelta lopetetaan tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö. Aiemmin Nokia ilmoitti 1032 työntekijän irtisanomisesta Suomessa. Näiden vapautuvien ammattilaisten joukossa on mm. ohjelmistokehittäjiä, testausinsinöörejä, automaatioinsinöörejä, järjestelmäratkaisuarkkitehteja, UX-asiantuntijoita, tietoturva-asiantuntijoita, suunnittelijoita, tuotekehittäjiä, tuotepäälliköitä, sertifiointien ja viranomaishyväksynnän asiantuntijoita, prosessiasiantuntija, toimitusketjuasiantuntijoita, lokalisointi- ja kustomointiasiantuntijoita ja tuoteasiantuntijoita.

Vapaana olevista osaajista ja tiimeistä kerätään yksityiskohtaiset tiedot, jotta kansainvälisille yrityksille on tarjota mahdollisimman konkreettista faktaa. Tredea ja Invest in Finland auttavat yrityksiä kontaktoimaan osaajia sekä tarjoavat muuta tietoa Tampereen seudun ja Suomen liiketoimintamahdollisuuksista.

Lisätietoja:
Oula Välipakka
Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö,Tredea Oy
[email protected], p. 040 552 2000

Katja Koponen
Invest in Finland, Finpro
[email protected], p. 050 343 9078


Teksti Pirkko Laitinen