Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Pirkanmaalle perustetaan maakunnallinen ikäihmisten perhehoidon yksikkö

Julkaistu 8.3.2016 9.31

Pirkanmaalle tulee 17 kunnan yhteinen ikäihmisten perhehoidon yksikkö. Yksikkö rekrytoi ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneita ja järjestää heille lakisääteistä ennakkovalmennusta. Yksikön on tarkoitus aloittaa toimintansa kesäkuussa 2016.

Perhehoidon yksikköön on lähdössä mukaan Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Kuntien edustajista koottu ohjausryhmä laatii kevään aikana yhteistoimintasopimuksen ja yksikön toimintaohjeen, jotka menevät kesällä kuntien lautakuntiin hyväksyttäväksi. Toiminnan kehittämisessä mukana on myös sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos.

Kunnat rahoittavat yksikön toimintaa väestöpohjansa mukaan. Arvioidun budjetin perusteella Tampereen maksuosuus on noin 27 000 euroa vuodessa.

Tarkoituksena on yhdistää ikäihmisten perhehoito maakunnalliseen kehitysvammaisten perhehoidon yksikköön ja ottaa käyttöön sen hyväksi havaitut toimintamallit. Yksikköä hallinnoi Tampereen kaupunki.

Maakunnallisella yksiköllä lisätään kuntien mahdollisuuksia järjestää ikäihmisten perhehoitoa sekä turvataan hoidon laatu. Yhteisessä yksikössä perhehoitoa pystytään kehittämään kustannustehokkaasti. Lisäksi yksikkö tuo esimerkiksi maaseudulla asuville mahdollisuuden työllistyä perhehoitajana.

Ikäihmisten perhehoitoa on ollut saatavilla Tampereella vuodesta 2012 lähtien ja Orivedellä reilun vuoden verran. Tällä hetkellä Tampereella on seitsemän perhehoitokotia, joista viisi tarjoaa osavuorokautista perhehoitoa eli päiväperhehoitoa. Kolmessa kodissa on mahdollisuus myös lyhytaikaiseen perhehoitoon ja yhdessä pitkäaikaiseen perhehoitoon.


Lisätietoja

Asiakasohjauspäällikkö
Kaisa Taimi
puhelin 040 801 2746
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö
Katariina Somppi
puhelin +358417302954
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala