Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Syksyllä vapautuvien päivähoitopaikkojen haku alkoi

Julkaistu 7.3.2016 9.49

Elokuussa 2016 vapautuvien päivähoito- ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku on alkanut Tampereella. Haku päättyy 20.3.2016.

 

Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin internetsivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi tulostaa kaupungin internetsivuilta, tai sen voi hakea päiväkodista tai varhaiskasvatuksen palveluohjauksen toimistosta.

Päivähoidon toimintakausi alkaa 1.8.2016, ja kerhojen toimintakausi käynnistyy 11.8.2016.

Lisätietoa päivähoidosta, eri hoitovaihtoehdoista ja hoitopaikan hakemisesta saa Tampereen kaupungin internetsivuilta. Internetsivuilla on tietoa myös vuoro- ja iltahoitoa tarjoavista päiväkodeista, kieliryhmistä sekä alle kouluikäisille lapsille sekä heidän perheilleen tarkoitetuista avoimen varhaiskasvatuksen kerhopalveluista.

Hakemiseen liittyviin kysymyksiin vastaa Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaus, puh. 040 800 7260 (ma–pe klo 9–12), os. Voimakatu 11, sähköpostiosoite paivahoito.palveluohjaus(at)tampere.fi.

Päivähoidon verkkosivuilla on myös chat-ikkuna, jonka kautta voi kysyä päivähoitoon ja hakemiseen liittyviä asioita. Chat-palvelu ei kuitenkaan ole auki reaaliaikaisesti koko päivää. Jos chat ei ole juuri silloin käytössä, kun asiakas ottaa sen kautta yhteyttä, palvelu tarjoaa asiakkaalle palautelomakkeen, jolla kysymyksen voi esittää. Asiakkaaseen otetaan yhteyttä myöhemmin joko sähköpostilla tai puhelimella.

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden myös hakuajan ulkopuolella. Hoitopaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin päivähoidon tarve alkaa.

Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat perheet voivat hakea lapselleen päivähoitopaikkaa myös seutukunnan muista kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi). Hakemus tehdään sekä omaan asuinkuntaan että seutukuntaan. Kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan omassa kotikunnassaan. Hoitopaikka voidaan myöntää seutukunnan lapsille vain, jos päivähoitopaikkoja jää vapaaksi. Kuntien välinen seutusopimus on voimassa esiopetuksen alkamiseen asti. Mikäli hoitopaikka myönnetään seutukunnasta, siitä tehdään ostopalvelusopimus.


Lisätietoja

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 801 6785
sähköposti [email protected]

Erikoissuunnittelija
Mikko Kanerva
puhelin 040 806 3577
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Virpi Salovaara
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala