Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lasten Pirkkaset -lastenkulttuuriviikoilla tutkitaan lähimetsää ja mielen sopukoita

Julkaistu 26.1.2016 13.32

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään
vuosittain helmikuussa. Kymmeniä erilaisia lapsiperheille suunnattuja tapahtumia, esityksiä, näyttelyitä ja työpajoja on tänä vuonna tekemässä yhteensä 16 kuntaa.

Lasten Pirkkaset 2016.jpg
 

Vuoden 2016 teema Löydä luontosi kannustaa seikkailemaan, samoilemaan, tutkimaan ja löytämään niin lähimetsässä kuin oman mielen sopukoissa. Kulttuuri on löytöretkeilijälle oiva apuväline. Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä on tänä vuonna Kulttuuriosuuskunta Uulu. Uulun toiminnallinen konsertti Löydä luontosi kiertää konsertoimassa yhteensä 20 kertaa ympäri Pirkanmaata.

Kulttuuriviikoilla halutaan tuoda esiin Pirkanmaan eri kunnissa toteutettavaa lastenkulttuurityötä ja mahdollisuuksia. Mukana ovat tänä vuonna Parkano, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat, Ylöjärvi, Hämeenkyrö, Tampere, Orivesi, Nokia, Pirkkala, Kangasala, Sastamala, Lempäälä, Vesilahti, Valkeakoski sekä Akaa. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Lasten Pirkkaset lastenkulttuuriviikkojen kohderyhmänä ovat 0–12 -vuotiaat lapset sekä heidän perheensä. Pirkanmaalla on toteutettu koordinoitua maakunnallista lastenkulttuuritoimintaa vuodesta 2005 lähtien. Pirkkanen-verkosto tavoittaa useita satoja alueen lastenkulttuuritekijöitä ja se kasvaa koko ajan.


Lisätietoja

Koordinaattori
Jenni Taipalus
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]


Teksti Jenni Taipalus