Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen luistinkentistä suurin osa jo jäädytetty

Julkaistu 11.1.2016 11.59

Tampereen luistinkentistä suurin osa alkaa olla jo luistelukunnossa, ja kenttiä valmistuu koko ajan lisää. Toisaalta kovat pakkaset ja lumen puute ovat hankaloittaneet työtä. Kaupunki ylläpitää kaikkiaan noin 150 luistelu- ja pelikenttää, ja niistä 104 on puistoissa sijaitsevia lähikenttiä. Koulukadun kentällä ja tekojääradalla luistelukausi alkoi jo joulukuussa. Myös Pyynikin urheilukentän luistinkenttä on avoinna. Isoimmat, koulujen läheisyydessä olevat kentät pyritään jäädyttämään ensin.

Luistelukentällä
 

Keskustan alueella pääsee luistelemaan myös jo Johanneksen koulun kentällä, Pyynikin Ilomäen aukean kentällä, Tammelassa Osmonpuistossa, Amurissa Väinö Linnan puistossa, Petsamossa Käpytien kentällä, Harrin alueella ja Litukanpuistossa sekä Kalevassa Ilvespuiston ja Kiovanpuiston kentillä.

Peltolammin-Multisillan-Härmälän alueella luistinkentät saatiin jäädytettyä jo ennen loppiaista. Myös Hervannassa, Nekalassa, Hallilassa, Koivistonkylässä ja Vuoreksessa kaikki luistinkentät ovat käyttökunnossa. Viialassa luistelukunnossa on Kalle Päätalon puisto.

Itä-Tampereella käyttökunnossa ovat Atalan alueella Nikinpuisto, Kepinojanpuisto, Laavupuisto, Ajomiehenpuisto, Atalanpuiston pikkukenttä ja Keräilijänpuisto, Tasanteella Tasanteenpuisto ja Aholanpuisto sekä Kumpulassa Kumpulanpuisto ja Olkahisissa Pitkäniitynpuisto. Kaukajärvellä pääsee jäälle Haiharanpuistossa, Annalassa Isoniitynpuistossa sekä Karosenpuistossa. Linnainmaalla jäädytettynä on Helakallionpuiston kenttä ja Leinolassa Kalervonpuiston kenttä.

Länsi-Tampereella luistelemaan pääsee muun muassa Tahmelassa Lorisevanpuiston kentällä, Raholassa Harjun koulun kentällä, Hyhkyn koulun kentällä, Niemen alueella Isoniemenpuistossa ja Lentävänniemessä Pyhällönpuistossa. Jäädytettyinä ovat myös Korvenpuisto-Ketoset sekä Piikahaka Raholassa, Virontörmänpuisto Ikurissa, Haukiluomanpuisto Haukiluomassa. Urheilualueiden kentistä käytössä on Lamminpään kenttä. Luistelukunnossa ovat myös Kalkussa Kallenpuiston, Tesomalla Ratamonpuiston, Ikurissa Niittäjänpuiston ja Villilässä Paavalin suojaviheralueen kentät.

Suurimmassa osassa puistokentistä sallitaan jääpelit, ja tällaiset kentät on aina varustettu jääkiekkomaalein. Osa kentistä on tarkoitettu vain luistelijoiden käyttöön.

Tampereen kaukaloista suurin osa on jäädytetty. Valmiina ovat Ahvenisjärven, Koulukadun, Sorsapuiston, Koivistonkylän, Kämmenniemen, Lentävänniemen, Lielahden, Vehmaisten ja Nekalan koulun pihan kaukalot. Olkahisten ja Jankanpuiston kaukalot saataneen kuntoon alkuviikosta. Vehmaisissa ei ole tänä talvena retkiluistelurataa.

Koulukadun kentällä ja tekojääradalla on maksuttomia yleisöluisteluja arkisin kello 16–18.15. Mailattomat vuorot ovat tiistaisin ja torstaisin, mailalliset vuorot ovat maanantaisin, keskiviikkoisin sekä perjantaisin. Viikonloppuisin yleisöluisteluvuorot ovat kello 11.00 – 16.30, jolloin kentällä 1 luistellaan ilman mailoja ja kentällä 2 mailojen kanssa.

Liikuntapalveluiden hoidossa ovat Pyynikin, Koulukadun ja Ahvenisjärven kaukalot sekä Lamminpään kenttä, ja Tampereen Infra hoitaa Sorsapuiston, Koivistonkylän, Kämmenniemen, Lentävänniemen, Lielahden, Jankanpuiston ja Vehmaisten kaukaloita. Reilun sadan puistokentän lisäksi urheilualueilla on 14 kaukaloa ja 19 luistinkenttää. Koulujen pihoilla on tänä talvena 13 kenttää. Puistojen luistinkenttiä hallinnoi tilaajaryhmän kaupunkiympäristön kehittämisen tilaajayksikkö, ja niitä huoltavat Tampereen Infra sekä yksityiset urakoitsijat. Kaukaloita ja avojääkenttiä hallinnoi sivistyksen ja elämänlaadun tilaajayksikkö. Niitä hoitavat Infra, ja osa on liikuntapalvelujen hoidossa.

Luistinkenttien kunnossapidosta voi antaa palautetta palvelupiste Frenckelliin (Frenckelliaukio 2 B), puhelin 03 5656 4400, sähköposti [email protected]


Lisätietoja

Puistokentät länsi, tiljaaja
Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376

Puistokentät etelä, tilaaja
Rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin +358500628295

Puistokentät itä, tilaaja
Rakennuttajainsinööri
Juha Antila
puhelin +358503276267

Kaukaloiden ja puistokenttien hoito
Työpäällikkö
Pentti Katajisto
puhelin 050 521 5009

Liikuntapalveluiden hoidossa olevat kaukalot ja kentät (Ahvenisjärvi, Koulukatu, Pyynikki, Lamminpää) ja luistinkentät:
Rakennusmestari
Pasi Lähteenmäki
puhelin +358505545817


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Opa Latvala