Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Asunto Oy Villa Amadeus sai esteettömyyspalkinnon

Julkaistu 26.11.2015 19.00

Tampereen kaupungin vammaisneuvosto on myöntänyt tämän vuoden esteettömyyspalkinnon Asunto Oy Villa Amadeukselle. Esteettömyyspalkinto luovutettiin taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Sepälle vammaisneuvoston juhlatilaisuudessa 26.11.2015 valtuustosalissa.

Vammaisneuvosto toteaa, että väestön ikääntymisen myötä asumisen esteettömyyden merkitys tulee kasvamaan lähivuosikymmeninä merkittävästi. Ympäristöministeriön tavoitteena on, että vuonna 2040 Suomessa on miljoona esteetöntä asuntoa. Nyt tällaisia asuntoja on noin 300 000. Uusia asuntoja rakentamalla tavoitteeseen ei päästä, joten painopiste on vanhojen rakennusten, erityisesti asuinkerrostalojen esteettömyyden parantamisessa. Tampereella asuu noin 24 000 ihmistä kolme tai nelikerroksisessa talossa, jossa ei ole hissiä.

Asunto Oy Villa Amadeuksen hissihanke palkitaan vilpittömästä halusta parantaa niiden asukkaiden liikkumisen mahdollisuuksia, joilla on vaikeuksia käyttää portaita. Hanke on toiminut esimerkkinä naapurikiinteistöille, joissa on ryhdytty vastaaviin hankkeisiin. Vammaisneuvosto toivoo huomionosoituksen lisäävän muidenkin hissittömien asunto-osakeyhtiöiden kiinnostusta jälkiasennushissihankkeisiin.

Amadeuksen kahta hissiä voidaan juhlia myös sen takia, että jälkimmäinen hissi on sadas jälkiasennushissi, joka Tampereella on rakennettu 2000-luvulla.

Tampereen kaupungin vammaisneuvosto myöntää vuosittain esteettömyyspalkinnon hankkeelle, joka lisää mahdollisimman laajasti liikkumis- ja toimimisesteisten ihmisten mahdollisuuksia osallistumiseen.


Lisätietoja

Vammais- ja esteettömyysasiamies
Jukka Kaukola
puhelin 040 801 6188
sähköposti [email protected]