Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kesästä nautiskelua Wärjäämöllä

Julkaistu 25.7.2018 11.26
Wärjäämöllä on puuhattu kaikenlaista kivaa kesällä.
Valokuva: Sorsapuistossa.
 

Wärjäämö sijaitsee aivan sorsapuiston lähettyvillä, joten ilmojen lämmettyä olemme viettäneet paljon aikaa myös puistossa. Wärjäämöläiset ovat innostuneet mm. potkimaan jalkapalloa, heittelemään koripalloa ja pelaamaan kourupalloa. Vilteillä istuskelu auringonpaisteesta nauttien sekä kortti- ja pulmapelejä pelaillen on myös ollut kivaa.

Wärjäämöllä on kiva sisäpiha, jossa olemme alkukesästä pitäneet vohvelikestejä. Lämmin ilma, kahvia ja teetä, vohveleita hillon ja kermavaahdon kera, toivemusiikkia ja tanssimista. Eikös kuulosta aika makealta!

Valokuva: vohvelikestit.
Riku sai toimia vohvelimestarina.

Väestöliitto on kehittänyt uutta Hyvä kysymys -verkkopalvelua, jonka tavoitteena on mm. tarjota vastauksia ja tukea eri elämäntilanteissa oleville ihmisille. Wärjäämön Digi-ryhmä pääsi testaamaan verkkopalvelua jo ennen sen julkaisua. Saimme antaa palautetta siitä, mitkä asiat sivustolla toimivat mielestämme hyvin ja mitkä huonosti. Näin pääsimme vaikuttamaan siihen, minkälainen verkkopalvelusta lopulta muotoutuu.

Valokuva: digi-ryhmä.
Hyvä kysymys -verkkopalvelun testausporukka.

Wärjäämöllä aiempina vuosina tehdystä taiteesta on koostettu kesänäyttely Koukkuniemen kirjastoon. Näyttely on avoinna 30.8.2018 asti. Viidakon salaisuudet -näyttelyyn kuuluu mm. liitu-, vesiväri- ja akryylitöitä.

Valokuva: näyttelyn mainosjuliste.
Taidenäyttelystä kertovat julisteet voi nähdä heti kirjastoon tullessaan.
Valokuva: viidakko-teos.
Marjaana Mikkolan Viidakko-teos on näkyvällä paikalla kirjaston esitepöydän vieressä.
Valokuva: näyttelyluettelo.
Esitepöydällä jaossa olevasta näyttelyluettelosta löytyy teosten tiedot.

Osa wärjäämöläisistä pääsi osallistumaan tutkimukseen, jossa tutkitaan, miten kehitysvammaiset ihmiset keskustelevat keskenään. Wärjäämölle asennettiin yhdeksi iltapäiväksi kamerat, jotka kuvasivat kahden pienryhmän keskusteluja. Tutkija tarkkailee videoilta myös sitä, miten keskustelutilanteet muuttuivat, kun keskusteluun tuli mukaan ohjaaja.

Koimme tutkimukseen osallistumisen tosi mielenkiintoisena, mutta kameroiden edessä keskusteleminen oli myös aika jännää. Aina välissä tuli vähän vilkuiltua kameroita. Odotamme nyt innolla, minkälaisia johtopäätöksiä tutkija tulee videoista tekemään.

Kesäterveisin, Wärjäämön Blogi-ryhmä. Lopuksi vielä Minna Saartilan runo Positiivisuutta.

Ystävä on kuin lääke

mun kaikki sisäiset ovat rikki

ja kipeä valo tunnelin

haluan ystävän

jonka kanssa meidän eteen muuri iso

ajattelen yön ja päivän

sinä oot paljon tunnearvoa

kallein ja koko elämä

ymmärrämme toisiamme

meillä on yhteiset intressit

kivijalka, tukipilari

tiedän mitä käyt läpi

seison vieressä

jakaa kädestä pitäen rakkaus

loppuelämän ja tulevaisuus.

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat