Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

10-vuotiaat ideoivat innolla uutta kirjastoautoa

Julkaistu 10.6.2019 17.02

Tampereen kaupunginkirjasto osallistui keväällä yhdeksättä kertaa 4.luokkalaisten vaikuttamispäiville Monitoimitalo 13:ssa. Jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman tavoitteena on opettaa 10-vuotiaille lapsille vaikuttamisen keinoja ja kertoa kotikaupungin palveluista.

 

Kirjaston pisteellä vieraili tänä vuonna yli 800 nelosluokkalaista. Kirjastolaisilla oli koululaisille iloisia uutisia: uusi kirjastoauto on suunnitteilla ja se pääsee liikenteeseen vuoden 2020 aikana.

– Koska lapset ovat kirjastoautojen ykköskävijöitä, otimme heidät itseoikeutetusti mukaan tulevan auton suunnitteluun. Kukin vaikuttamispäivien osallistuja sai kuvittaa unelmiensa kirjastoauton ja kertoa, mitä haluaisi kirjastoautossa tehdä, palvelupäällikkö Ville-Pekka Nummi kertoo.

Nelosluokkalaisilla riitti viisaita ja villejä visioita. Kirjasto on kiitollinen ja iloinen yli 800 hienosta suunnitelmasta ja toiveesta.

- Koululaisten toiveissa toistuivat etenkin pehmeät oleskelu- ja lukupaikat, pelit ja herkut. Myös äänikirjan- tai musiikinkuuntelupistettä sekä nykyistä pidempiä pysäkkiaikoja toivottiin. Otamme toiveet suunnittelussa huomioon, vaikka toki teleporttia emme välttämättä ehdi tällä aikataululla kehittää ja poreallas tai pallomerikin saattaa vielä jäädä haaveeksi, Nummi sanoo.

Mopsit veivät voiton kansiäänestyksessä

Vaikuttamispäivien jokavuotisen kirjankansiäänestyksen voitti iloinen ja värikäs Philip Reeven Shen ja Mopsit vain neljän äänen erolla toiseksi tulleeseen Kristina Ohlssonin Lasilapsiin. Kolmanneksi ylsi kotimainen uutuus Ikimaa Kimmo Ohtoselta.

Kirjankansiäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin 5 kirjapalkintoa. Palkinnot lähetettiin kouluille jaettavaksi ennen kesälomille lähtöä.

4.luokkalaisten kirjastoautotoiveet TOP 10:

1) pelikonsoli/-tietokone/-tabletti
2) mukavat luku- ja hengailupaikat
3) mahdollisuus herkkujen syöntiin (kioski/kahvio)
4) leffojen tai telkkarin katselupiste
5) kirjojen, sarjakuvien, mangojen, leffojen lainaus
6) kavereiden tapaaminen
7) lautapelien pelaaminen
8) musiikin tai äänikirjan kuuntelu kuulokkeilla
9) piirustus- tai askartelupaikka
10) eläimet (koiria, kissoja, pupuja, hevonen, possuja, robottikoira, LUKUKOIRA)

Bubbling under: usb-latausmahdollisuus, poreallas, vr-lasit, vessa, yöpymismahdollisuus, teleportti, viherkasvit, pallomeri, 3D-tulostin


Teksti Emma Salmi

Kuvat Ville-Pekka Nummi