Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Markkinapuheenvuorossa ikäihmisten palvelujen kilpailutuksia valmistellaan yhdessä palveluntuottajien kanssa

Julkaistu 27.9.2018 14.16

Lähes viisikymmentä palveluntuottajaa osallistui tiistaina 25.9.2018 tilaisuuteen, jossa käsitetiin Tampereen kaupungin ikäihmisten palveluiden kilpailutusta. Markkinavuoropuhelussa tavoitteena oli löytää yhdessä palveluntuottajien kanssa keinoja, joilla ikäihmisten asumisen palvelurakennetta kehitetään niin, että palvelu kohdistuu oikealle asiakasryhmälle.

Palveluntuottajia pöydän ympärillä
Lähes viisikymmentä palveluntuottajien edustajaa pohti ikäihmisten asumisen palvelurakennetta Koukkuniemessä 25.9.2018 järjestetyssä markkinapuheenvuorossa.

Tilaisuudessa ikäihmisten palvelulinjan päällikkö Ella Suojalehto esitteli ikäihmisten palveluiden rakennetta Tampereella. Hän kertoi muun muassa, että yli 75-vuotiaista 23 prosenttia on säännöllisten palveluiden piirissä, ja että sairaalapaikoissa on päästy siihen, että pitkäaikaispaikkoja ei enää ole sairaalassa.

- Markkinavuoropuhelu liittyy kahteen valmistelussa olevaan kilpailutukseen. Ensimmäinen on niin sanottu puitekilpailutus, jossa kilpailutetaan kohteita ja palveluita ikäihmisten asumiseen. Toinen on Satamakadun uuden yksikön palveluntuottajan kilpailutus, kertoi Suojalehto.

Peruskorjattuun rakennukseen tulee viisi 15 asukkaan tehostetun palveluasumisen ryhmäkotia, jotka sijoittuvat rakennuksen 2. - 5. kerroksiin. Yhteensä palvelukodissa on 75 asuntoa. Rakennus sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Satamakatu 17.

Uutta sähköistä hankintamenettelyäkin on suunniteltu käytettävän. Suunnittelija Eeva Mäkinen kertoi, että se mahdollistaisi kilpailutuksen avaamisen jopa vuosittain.

Havainnekuva Satamakadun palvelukodista.
Satamakadun palvelukoti tulee osoitteeseen Satamakatu 17. Samaan rakennukseen on tulossa myös tavallisia asuntoja. Tontilla sijaitsee 1900-luvun alkupuolella valmistunut, alun perin Tampereen Kutomateollisuuden ja sittemmin Suomen Trikoon käytössä toiminut teollisuusrakennuskokonaisuus. Havainnekuva: Helamaa & Heiskanen

Markkinavuoropuhelussa osallistujat jaettiin työskentelyä varten ryhmiin, joissa he suunnittelija Kirsi Nurmion johdolla miettivät ideoita, joilla voi toteuttaa tai lisätä asiakkaitten valinnanmahdollisuuksia. Myös yhteisöllisen kotihoidon toteuttaminen ja sijainti olivat työpajan teemoina. Työryhmien tuotoksista äänestettiin tärkeimmäksi katsotut teemat.

Satamakadun palvelukodin sopimuskausi alkaa näillä näkyvin keväällä 2019 ja kestää vuoden 2021 loppuun asti. Puitekilpailutuksen sopimuskausi alkaa ensi vuoden helmikuussa ja jatkuu niin ikään vuoden 2021 loppuun asti.

Ihmisiä pöydän ääressä
Vanhusneuvostoa tilaisuudessa edusti puheenjohtaja Arja Ojala (oikealla).

Teksti Eija Uurtamo

Kuvat Eija Uurtamo ja Helamaa & Heiskanen