Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ehkäisyneuvola

Koronavirusaika: Ethän tule vastaanotolle, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa.


Usein kysyttyä ehkäisystä

Mitkä ovat eri ehkäisymenetelmien edut ja haitat? Vaikuttaako hormoniehkäisy painoon? Lue vastaukset mm. näihin kysymyksiin Usein kysytyt kysymykset -osiosta .

Ehkäisyneuvola
33900 Tampere
avoinna ma - to klo 8 - 15, pe klo 8 - 13

Sarviksen kiinteistön J-rapun sisäänkäynti.

Ehkäisyneuvola palvelee raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa yli 22-vuotiaita tamperelaisia naisia, kun kyseessä on

  1. Ehkäisyn aloitus (e-pillerit, ehkäisyrengas ja -laastari, kierukka, hormonikierukka, kapselit). Pilleriehkäisyn, ehkäisynrenkaan ja -laastarin käytön seuranta ja reseptien uusinnat hoidetaan oman terveysaseman terveydenhoitajan vastaanotolla: Terveysasemien yhteystiedot
  2. Kierukan tai kapselien asetus, vaihto tai poisto. Ehkäisyneuvolassa asetetaan hormonikierukoita vain ehkäisytarkoituksessa, ei (yksinomaan) runsaiden kuukautisten hoitoon. Jos ongelmasi on ainoastaan runsas kuukautisvuoto, käänny terveysaseman lääkärin puoleen: Terveysasemien yhteystiedot
  3. Ehkäisyn ongelmatilanne (ehkäisyyn vaikuttava riskitekijä tai perussairaus).

Ehkäisyn aloitus, seuranta ja ehkäisyvalmisteiden reseptien uusinnat hoidetaan
- nuorisoneuvolassa , jos olet alle 22-vuotias ja
- opiskeluterveydenhuollossa , jos olet Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon asiakas.

Lähetteet miehen tai naisen sterilisaation tehdään terveysasemalla.

Ajanvaraus

Puhelin 03 5657 0152, ma ja to klo 13 - 14.30, ti ja pe klo 8.30 - 10. Terveydenhoitaja vastaa puhelimeen. Puhelinajan muutoksista on aina ajankohtainen tiedote vastaajassa.

Ehkäisyneuvolassa ei ole ilmoittautumista. Ajan varanneet kutsutaan nimellä.

Asiakasmaksut

Ehkäisykäynti ehkäisyneuvolassa on maksuton. Jos ehkäisykäynti tehdään ehkäisyneuvolan sijasta terveysaseman lääkärille, käynti on myös maksuton, mutta asiakkaan on itse mainittava aikaa varatessaan tai ilmoittautuessaan, että kyseessä on ehkäisykäynti. Muuten käynnistä peritään normaali terveyskeskusmaksu.

Ehkäisyneuvolasta saa asetuskäynnillä kuparikierukan: joko Nova T -kierukan (73 euroa) tai Gynefix-kierukan (182 euroa). Kierukasta lähetetään lasku asiakkaalle. Hormonikierukat ja ehkäisykapselit asiakas ostaa itse apteekista reseptillä, jonka voi saada esim. ehkäisyneuvolasta, äitiysneuvolasta, terveysasemalta tai työterveydestä.

Vastaanottoajan peruminen

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä lääkärin ja hoitajan palvelusta peritään 51,50 euroa. Aika on peruttava viimeistään 24 tuntia ennen vastaanottoa. Peru vastaanottoaikasi seuraavasti:

  • Ensisijaisesti tekstiviestillä numeroon 044 423 5508. Muista laittaa viestiin nimesi, syntymäaikasi ja peruutettava aika. Numeroon ei oteta vastaan puheluja tai muita viestejä.
  • Soittamalla numeroon 03 5657 0152, ma, to klo 13 - 14.30 ja ti, pe klo 8.30 - 10.
  • Tarvittaessa voit perua ajan terveyspalvelujen neuvonnan kautta, puhelin 03 5657 0023, joka päivä klo 7 - 22.
  • Ulkoinen linkkiVastaanottoajan peruminen sähköisellä lomakkeella

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ehkaisyneuvola