Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Rokotukset ja tartuntataudit

Koronarokotukset: Miten saan rokotuksen? www.tampere.fi/koronarokotukset

Valokuva: Rokotuksessa.

Lasten ja nuorten rokotukset

Alle kouluikäiset lapset saavat ikäkausiin liittyvät rokotukset lastenneuvoloissa . Kouluikäiset rokotetaan kouluterveydenhoitajan vastaanotolla . Rokotukset ovat maksuttomia.

Aikuisten rokotukset

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat ns. perusrokotteet ovat maksuttomia.

Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotteen saat maksutta omalta terveysasemaltasi, opiskeluterveydenhuollosta tai Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä (YTHS).

Poliorokote sekä tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR) annetaan tartuntatautien valvonnan toimipisteessä ja opiskeluterveydenhuollon vastaanotolla.

 • Tietoja saamistasi rokotuksista ja niiden tehostamistarpeesta voit kysyä paikasta, jossa rokotuksia on annettu, esim. terveysasemalta tai opiskeluterveydenhuollosta.
 • Vuonna 2002 tai sitä aiemmin neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa annettuja rokotustietoja voit pyytää hyvinvointipalvelujen arkistosta ensisijaisesti soittamalla numeroon 040 806 2776 (arkisin klo 9 - 15) tai tekemällä rekisteritietojen tarkastuspyynnön . Hyvinvointipalvelujen arkisto ei anna rokotustietoja puhelimessa eikä sähköpostilla, vaan tiedot lähetetään postitse.

Influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotuksia annetaan vuosittain. Rokote on maksuton niille, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Talvikauden 2021 - 2022 influenssarokotukset ovat käynnissä terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Matkailijoiden rokotukset

Erityisrokotusten toimipisteessä annetaan erityisrokotuksia, kuten keltakuumerokotteet, ja arvioidaan malarialääkityksen tarve. Sinulla tulee olla tiedossa matkakohde ja oleskeluaika mahdollisimman tarkasti. Jos oleskeluaika ulkomailla on pitkä, tärkeitä tietoja ovat paikalliset elinolosuhteet (maaseutu, kaupunki, viidakko) sekä tiedot terveydentilastasi ja käyttämistäsi lääkkeistä. Ota rokotuskortti mukaan.

Rokotuksiin ja matkailijoiden terveysneuvontaan on varattava aika etukäteen joko puhelimitse soittoaikoina tai käymällä toimipisteessä sen aukioloaikoina.

Lääkärissä käynti on tarpeellinen matkustettaessa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle ja myös lyhyemmillä matkoilla matkustettaessa alueelle, jossa esiintyy malariaa. Otathan yhteyttä rokotusvastaanotolle kaksi kuukautta ennen matkalle lähtöä. Rokotuspalvelut ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu vain tamperelaisille ja orivesiläisille.

Erityisrokotukset ja tartuntatautien valvonta

Ajanvaraus ja neuvonta: puhelin 03 5657 0150, ma - to klo 8.30 - 9.45 ja klo 12.30 - 13.30, pe klo 9 - 10 ja klo 12.30 - 13.30

Rokotukset:

 • Henkilökohtaisen rokotusohjelman suunnittelu
 • Keltakuumerokotustodistus (hinta 14,50 €)
 • Lääkemääräykset muihin tarvittaviin rokotuksiin ja malarianestolääkitykseen
  Huom! Lääkemääräyksiä A- ja B-hepatiittirokotteisiin saa myös terveysasemilta.
 • Tarvittaessa perusrokotusten tehosteet

Tartuntataudit:

 • Salmonella-, shigella- ja EHEC-tartuntaa sekä lavantautia ja pikkulavantautia koskeva ohjeistus ja seuranta
 • Ruokamyrkytysepäilyihin liittyvät selvitykset ja näytteenotto
 • Tuberkuloosin torjunta ja seuranta

Asiakaspalaute

Voit antaa palautetta palveluista myös verkossa:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/rokotukset