Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Fysioterapia

Kotona asuvat, fysioterapiaa tai apuvälinepalveluja tarvitsevat tamperelaiset saavat ohjausta, neuvontaa, arviointia sekä yksilöllistä että ryhmäterapiaa liikkumis- ja toimintakyvyn ongelmiinsa terveysasemilla toimivissa fysioterapiayksiköissä.

Valokuva: Kuntoilulaitteella.

Palveluun hakeutuminen

Potilas voi varata itselleen fysioterapia-ajan, jos lääkäri on kirjoittanut hänelle sähköisen fysioterapialähetteen. Kun potilas varaa itselleen fysioterapia-aikaa, sen ajankohta määräytyy lääkärin määrittelemän kiireellisyysjärjestyksen mukaan. Kiireelliseksi luokiteltu potilas voi saada ajan parin viikon päähän, vähemmän kiireellisissä tapauksissa voi joutua odottamaan jopa muutaman kuukauden.

Avokuntoutuksen ajanvaraus ja neuvonta

Puhelin 03 5657 8800, ma - to klo 8 - 15, pe klo 8 - 13

Fysioterapia-aika pyritään antamaan lähimpään fysioterapiayksikköön. Fysioterapiatiimien alueelliset yhteystiedot: Hatanpää puh. 041 730 2584, Hervanta puh. 041 730 2582, Linnainmaa puh. 041 730 2585 ja Tipotie puh. 041 730 2583. Tammelakeskuksen tiimi alkamassa syksyllä 2020.

Onko sinulla alaselän, olkapään tai polven kipua tai vammaa?

Aloita Omaolosta: Omaolo.fi kertoo, vaativatko oireesi hoitoa:
Ulkoinen linkkiTee oirearvio verkossa

Ensikäynti

Ensikäynnillä fysioterapeutti selvittää toimintakykysi ja laatii kanssasi fysioterapiasuunnitelman. Kuntoutusta voidaan antaa sekä yksilöllisesti että ryhmässä tai se voidaan toteuttaa ohjauksen jälkeen itsenäisenä harjoitteluna.

Tarvittaessa selvitetään myös apuvälinetarve. Fysioterapeutti tai kuntohoitaja tekee kotikäyntejä, jos toimintakykysi sitä vaatii.

Asiakasmaksut

  • Yksilöllinen neuvonta- ja terapiakäynti fysioterapiayksikössä: 11,40 €/kerta yli 18-vuotiailta
  • Kotikäynti: 12 €/kerta yli 18-vuotiailta
  • Videovälitteisestä fysioterapeutin etävastaanotosta peritään puolet vastaavan fyysisen käynnin asiakasmaksusta (1.7.2020 alkaen)

Jos sinulle on myönnetty vapaakortti maksukaton tultua täyteen, ei asiakasmaksua enää peritä. Ryhmäterapiat, itsenäinen harjoittelu, apuvälinepalvelut, kuntoutustarpeen ja asunnon muutostyötarpeen arviot sekä alle 18-vuotiaiden fysioterapia ovat maksuttomia.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/fysioterapia