Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Sairaanhoito

Valokuva: Lääkärin vastaanotolla.

Terveydenhoitajan vastaanotto

Tullinkulman toimipisteessä asioivien tulee varata aika terveydenhoitajan vastaanotolle etukäteen. Oppilaitoksilla vastaanotto toimii myös ilman ajanvarausta. Huomioitavaa on, että vastaanottoajat vaihtelevat toimipisteittäin.

Apua ja ohjantaa

  • sairauksien toteaminen ja hoito
  • lievät tapaturmat
  • perusrokotteet
  • ehkäisyasiat
  • päihde- ja mielenterveysongelmat

Mikäli tarvitaan sairauslomatodistusta, voidaan se kirjoittaa terveydenhoitajan vastaanotolla. Useimmissa oppilaitoksissa on sovittu toimintamallista, joka mahdollistaa kolmen päivän sairauspoissaolon ilman terveydenhuollon ammattilaisen laatimaa todistusta. Opettaja/ryhmänohjaaja hyväksyy 1-3 päivän sairausloman opiskelijan oman tai alaikäisen huoltajan ilmoittamana tilanteissa, joissa sairauden oireet eivät edellytä terveydenhuollon ammattilaisen arviota. Pidemmissä poissaoloissa opiskelija on velvoitettu toimittamaan terveydenhoitajan/lääkärin todistus poissaoloa varten.

Lääkärin vastaanotto

Lääkärin vastaanotolle varataan aika terveydenhoitajan kautta joko puhelimitse tai vastaanottokäynnillä. Usein asiat voivat selvitä ilman lääkärikäyntiä. Tarvittaessa hoitaja ohjaa lääkärin arvioon.

Opiskelijat voivat käyttää myös oman asuinkuntansa lääkäripalveluita. Suositeltavaa on, että pitkäaikaista hoitosuhdetta ei päätetä.

Mikäli opiskelijalla on yksityinen sairaus- ja tapaturmavakuutus, voi hän käyttää vakuutusehtojen mukaista yksityislääkäriä.

Maksut

Terveydenhoitajan, psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan palvelut ovat maksuttomia.
Lääkärikäynnistä peritään 18 vuotta täyttäneeltä opiskelijalta 20,60 euroa kolmelta ensimmäiseltä sairaanhoitoon liittyvältä käynniltä kalenterivuodessa. Maksuttomia lääkärikäyntejä ovat ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon liittyvät käynnit, kuten raskauden ehkäisy ja asiointi, jossa käsitellään laaja-alaisesti ja moniammatillisesti opiskelukykyä ja ammatinvalintaa.

Päivystys

Terveyspalvelujen neuvontanumerosta 03 10023 (joka päivä klo 7 - 22) saa ohjeita ja neuvontaa äkillisissä sairaustapauksissa sekä tietoa oikeasta hoitopaikasta. Tarvittaessa sairaanhoitaja varaa ajan lääkärille.