Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Sosiaalinen kuntoutus ja osallisuutta vahvistava työtoiminta

  • Haluaisitko vaihtelua ja tekemistä arkeesi?
  • Toivoisitko päivitettyä tietoa työllistymistäsi tukevista vaihtoehdoista?
  • Olisitko kiinnostunut solmimaan uusia tuttavuussuhteita?

Tampereen kaupunki tarjoaa elämänhallinnan vahvistamiseksi sekä työelämään pääsyn edistämiseksi sosiaalista kuntoutusta sekä osallisuutta vahvistavaa työtoimintaa. Molemmista palveluista vastaa kaupungin aikuissosiaalityö yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

Sosiaalisessa kuntoutuksessa sinua tuetaan elämäntilanteesi perusteella edistämällä kuntoutumistasi, arjenhallintaasi ja päivärytmiäsi. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä kuntoutumistasi tukevien muiden tahojen kanssa. Sosiaalinen kuntoutus on tarkoitettu työikäisille tamperelaisille. Voit hakeutua palveluun, jos olet esimerkiksi kuntoutustuella, työkyvyttömyyseläkkeellä tai olet osatyökykyinen.

Osallisuutta vahvistava työtoiminta on tarkoitettu sinulle, jos olet ollut pitkään työttömänä työnhakijana ja sinulla on tarve vahvistaa työelämävalmiuksiasi sekä saada mielekästä toimintaa arkeen. Tavoitteena on tukea sinua yksilöllisesti esim. arjenhallintaan, terveyteen ja hyvinvointiin, päihde- ja mielenterveysasioihin tai vaikkapa oman ammattialan löytymiseen liittyen. Palveluun hakeutuvan tulee olla työtön työnhakija.

Sekä sosiaaliseen kuntoutukseen että työtoimintaan osallistuville tarjotaan läsnäolopäivinä lounas ja myönnetään matkakorvaus julkisen liikenteen kustannusten mukaan. Osallisuutta vahvistavan työtoiminnan palvelussa maksetaan lisäksi kulukorvaus toteutuneilta läsnäolopäiviltä.

Osallisuutta vahvistava työtoiminta perustuu Ulkoinen linkkilakiin kuntouttavasta työtoiminnasta ja sosiaalinen kuntoutus Ulkoinen linkkisosiaalihuoltolakiin .

Otathan yhteyttä, jos kiinnostuit!

Sähköpostitse:
sostyososiaalinenkuntoutus(at)tampere.fi tai
sostyovahvistavatyotoiminta(at)tampere.fi