Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Töitä ja harjoittelua

Tälle sivulle on koottu Tampereen kaupungin nuorisopalveluissa suoritettaviin työharjoittelu-ja työelämän tutustumisjaksoihin, työkokeiluihin ja siviilipalveluksen suorittamiseen liittyvää tietoa.

Harjoittelijoiden tehtäviä nuorisopalveluissa ovat pääsääntöisesti nuorten ohjaamiseen liittyviä asiantuntijatehtäviä. Välineita ohjaamisessa perinteisen nuorisokeskuksissa tehtävän nuorisotyön lisäksi ovat esimerkiksi media, musiikki, kädentaidot, pelikonsolit, teatteri, luovat menetelmät.Nuorisopalveluiden kesätyöharjoitteluhaku

Nuorisopalvelut tarjoaa tänäkin kesänä nuorille kesätyöharjoittelupaikkoja. Harjoittelijoiksi valitaan ensisijaisesti nuoria, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta. Kesätyöharjoittelupaikkoja voivat hakea 15–17-vuotiaat.

Kesätyöharjoittelujaksot ovat viikon (5 päivää) tai kahden viikon (10 päivää) mittaisia. Työpäivän pituus on kuusi tuntia ja työt sijoittuvat maanantaista lauantaihin sijoituspaikasta riippuen. Päivittäinen työaika voi vaihdella tehtävän/tilanteen mukaan, mutta yleensä työpäivän pituus on 6 tuntia. Työharjoittelusta maksetaan palkkaa 375€/2 viikkoa tai 185,50€/1 viikko. Harjoitteluun tulevan nuoren kanssa tehdään työsopimus ja he ovat vakuutettuja harjoittelun aikana. Harjoittelussa on mukana nuoriso-ohjaaja koko harjoittelun ajan

Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jonka perusteella kesätyöharjoittelijat valitaan. Yksi nuori voi ottaa vastaan yhden harjoittelupaikan. Kesätyöharjoitteluun valituille nuorille järjestetään perehdytyskoulutus toukokuussa. Harjoittelijoiden tukena kesätyöjakson aikana ovat nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaajat.

Kesätyöharjoittelupaikkaa haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 14.–31.3.2022.

Nuorisopalvelut on osa Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa Ulkoinen linkkiVastuullinen kesäduuni -kampanja

Paikat

Tänä kesänä tarjoamme kesätyöharjoittelupaikkoja kolmen eri teeman alla. Teemat ovat asiakaspalvelu, ohjaustehtävät sekä viestintä, markkinointi ja tapahtumat. Jokaiselle teemalle on oma hakulomake ja lomakkeen löydät aina kunkin teeman työpaikkakuvausten perästä. Tutustu rauhassa paikkoihin ja mieti tarkasti, mikä paikoista kiinnostaa sinua eniten, sillä voit hakea vain yhtä paikkaa.

Asiakaspalvelu

Koivistonkylän kesäkahvila

Haluaisitko opetella valmistamaan herkullisia vohveleita ja tutustua asiakaspalvelun saloihin? Koivistonkylän nuorisokeskuksen kesäkahvilassa harjoittelijan työtehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu, makeiden ja suolaisten vohveleiden valmistus, kassapalvelut, kahvinkeitto, tiskaus sekä siivous.

6.–10.6 kolme harjoittelijaa
13.–17.6. kolme harjoittelijaa
20.–24.6. kolme harjoittelijaa
27.–1.7. kolme harjoittelijaa

Kämmenniemen jäätelökioski

Haluatko tutustua asianpalvelutehtäviin kesän suosituimmassa kioskissa eli jäätelökioskissa? Kämmenniemen jäätelökioskia ylläpitää nuorisopalvelut yhdessä Messukylän seurakunnan kanssa. Jäätelökioskissa harjoittelijan tehtäviin kuuluvat asiakaspalvelua, tuotteiden esillepanoa, niiden tarjoilua ja kioskin siisteydestä huolehtiminen yhdessä ohjaajan kanssa.

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa
20.6.–1.7. kaksi harjoittelijaa
4.–15.7. kaksi harjoittelijaa
18.– 29.7. kaksi harjoittelijaa

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Haluaisitko tehdä monipuolisesti erilaisia hommia asiakaspalvelusta järjestelyyn? Nuorten kulttuurikeskuksessa harjoittelija tehtäviin kuuluvat muun muassa erilaiset kunnossapitoon liittyvät tehtävät sekä asiakaspalvelu- ja ohjaustehtävät.

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa

Osallisuus

Haluisitko tehdä töitä, joissa pääsee tutustumaan erilaisiin vaikutusmahdollisuuksiin? Kesätyöharjoittelijan työtehtäviin kuuluvat muun muassa asiakaspalvelu keskustan uudella Osallisuuden kohtaamispisteellä sekä sosiaalisen median kampanjan ideointi.

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa
20.6.–1.7. kaksi harjoittelijaa

Skeittikontti

Miltä kuulostaisi kesätyö skeittaamisen ja skuuttamisen parissa? Nuorisopalveluiden skeittikontissa pääset muun muassa auttamaan välinevuokrauksessa ja ohjauksessa.

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa
20.6.–1.7. kaksi harjoittelijaa
4.–15.7. kaksi harjoittelijaa
18.– 29.7. kaksi harjoittelijaa

Ulkoinen linkkiHae asiakaspalvelun paikkoja

Ohjaustehtävät

Rantaperkiön nuorisotila

Miltä kuulostaisi apuohjaajan tehtävät nuorisotilalla, joka on erikoistunut pelaamiseen? Rantaperkiön nuorisokeskuksessa, Pelifarmin kotipesässä, pääset toimimaan apuohjaajana digitaalisen nuorisotyön parissa.

13.–23.6. kaksi harjoittelijaa

Nuorten kulttuurikeskus, Kädentaidot

Kiehtovatko kädentaidot? Nuorten kulttuurikeskuksen Kädentaidossa pääset apuohjaajaksi kesäkursseille ja avoimeen toimintaa sekä tutustumaan siihen, mitä kerroksessa tehdään ennen kuin ovet aukeavat.

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa

Ulkoinen linkkiHae ohjaustehtävien paikkoja

Viestintä, markkinointi, tapahtumat

Nuorisopalveluiden viestintä ja markkinointi

Haluaisitko tehdä sisältöjä Nuorten Tampereen somekanaviin, valokuvata tai esimerkiksi suunnitella ja tehdä markkinointivideon nuorisopalveluiden toiminnasta? Nuorisopalveluiden viestinnän ja markkinoinnin kesätyöharjoittelijana pääset suunnittelemaan ja tuottamaan sisältöä nuorisopalveluiden eri kanaviin. Työtehtävät painottuvat valittavien kesätyöharjoittelijoiden mukaan. Työpiste sijaitsee nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa

Kesäsomettajat

Haluaisitko kertoa somessa, mitä kaikkea erityistä löytyy Tampereen eri kaupunginosista? Nuorisokeskusten kesäsomettajana pääset tutustumaan nuorisokeskusten toimintaan ja tuottamaan somesisältöjä eri puolilta kaupunkia. Työtehtäviin kuuluu muun muassa somesisältöjen suunnittelu. Työssä pääset jalkautumaan eri kaupunginosissa ja alueen nuorisokeskus toimii työn pääkallopaikkana.

Nuorten tila Muru (Koilliskeskus)
4.–15.7. yksi harjoittelija

Nuorisokeskus Nuorkka (Tesoma)
4.–15.7. yksi harjoittelija

Koivistonkylän nuorisokeskus
6.–10.6. kaksi harjoittelijaa
13.–17.6. yksi harjoittelija

Nuorisokeskus Kupoli (Hervanta)
18.– 29.7. kaksi harjoittelijaa

Multisillan nuorisokeskus
20.6.–1.7. kaksi harjoittelijaa

Kulttuurinen nuorisotyö

Haluaisitko tietää, miltä näyttää tuottajan arki? Kulttuurisen nuorisotyön kesätyöharjoittelijana pääset auttamaan nuorisopalveluiden tuottajia tuottajan monipuolisista työtehtävissä, joihin kuuluvat muun muassa tapahtumatuotannossa avustaminen sekä asiakaspalvelutehtävät.

7.–11.6. kaksi harjoittelijaa

Rantaperkiön nuorisokeskus, taiteilija

Oletko hyvä piirtämään ja maalaamaan sarjakuva- tai mangatyylillä? Rantaperkiön nuorisokeskuksessa harjoittelija pääsee tekemään isoja peliaiheisia seinämaalauksia nuorisokeskuksen pelitilaan.

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa

Vihreät kesätyöt

Haluaisitko työskennellä ympäristöteeman parissa. Vihreissä kesätöissä pääset olemaan mukana muun muassa erilaisten tempausten järjestelyssä ja viestimään ympäristöteemasta somessa.

6.–17.6. kaksi harjoittelijaa
20.6.–1.7. kaksi harjoittelijaa

Ulkoinen linkkiHae viestinnän, markkinoinnin ja tapahtumien paikkoja

Kohti työelämää –leiri

Tampereen kaupungin Liikunta- ja nuorisoyksikkö järjestää Kohti työelämää -leirin tamperelaisille nuorille. Hakijan tulee olla työsuhteen alkaessa vähintään 15-vuotias ja korkeintaan 17-vuotias. Kohti työelämää -leiri on suunnattu ensisijaisesti nuorille, joilla ei ole vielä aiempaa työkokemusta tai jatko-opintopaikkaa. Leiri järjestetään 13.–17.6.2022 Nuorisopalveluiden leirikeskuksessa, Ylöjärven Antaverkassa.

Leirin aikana nuoret suorittavat erilaisia työtehtäviä, joista leiriläisille maksetaan viikon päätteeksi 140 €:n palkka. Työskentelyn lisäksi leirille osallistuvilla nuorilla on mahdollisuus tutustua heitä kiinnostaviin ammatteihin ja työaloihin. Leiri on osallistujille maksuton, pitäen sisällään kuljetukset, majoituksen sekä ruokailut. Hakuaika leirille on 14.-31.3.2022.

Ulkoinen linkkiHae mukaan leirille Harjoittelu

Harjoittelijoita nuorisopalveluissa on pitkin vuotta. Toimintakaudet ajoittuvat väleille tammikuu–kesäkuu sekä elokuu–joulukuu. Harjoittelijalla on aina harjoittelun ohjaaja. Heinäkuuksi ei oteta harjoittelijoita. Harjoittelusta ei makseta palkkaa tai palkkioita nuorisopalveluiden toimesta.

Harjoittelijat voivat työskennellä nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa tai nuorisokeskuksissa eri puolilla Tamperetta.

Harjoittelija on tyypillisesti nuoriso-, kulttuuri-, liikunta-, askartelu/ohjaustoiminta- tai sosiaalialaa opiskeleva henkilö. Työkokeilussa ja työharjoittelussa on ollut myös tutkintoon valmistuneita yhteisöpedagogeja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajia, sosionomeja, media-assistentteja, kädentaitojen tai ohjaustoiminnan artenomeja. Myös yläkoulun työelämään tutustumisjakson on mahdollista suoritaa nuorisopalveluilla. Harjoittelun kesto vaihtelee oppilaitoksesta ja harjoittelun teemasta riippuen yhdestä viikosta aina kuuteen kuukauteen asti

Tällä hetkellä otamme harjoittelijoita, jos rajoitustoimet ja olosuhteet sen sallivat.

Harjoittelijaksi nuorisopalveluille voi hakea täyttämällä lomakkeen. Lomake täytetään aina vähintään kuukautta ennen jakson alkamista.

Ulkoinen linkkiHarjoitteluhakulomake


Pajasto

Pajasto tarjoaa työkokeilupaikkoja 18-29 vuotiaille pirkanmaalaisille nuorille. Toiminnan keskiössä on kunkin pajalle tulevan nuoren omannäköisen elämänpolun tarkasteleminen ja kirkastaminen, käytännön projektien kautta oppiminen sekä yhteisöllinen, luova tekemisen meininki.
Pajasto toimii osana Tampereen kaupungin nuorisopalveluja. Kotipesämme sijaitsee Tampereen keskustassa Monitoimitalo 13:ssa. Pajastolle tulevat nuoret ovat osa yhteisöä, jonka peruskivet on muurattu kunnioitukselle, aidolle kohtaamiselle ja omana itsenä olemisen arvokkuudelle.

Pajasto sijaitsee nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa.

Liikuntapaja

Pajaston uusin tulokas on liikuntapaja. Pajalla perehdytään liikuntaan ja Tampereen kaupungin tarjoamiin liikkumisen mahdollisuuksiin uteliaalla ja avoimella asenteella. Pajalla nuoret pääsevät tutustumaan liikunta- ja hyvinvointialojen vaihteleviin työtehtäviin ja koulutusmahdollisuuksiin. Hakijoilta toivotaan halua ja rohkeutta uusien asioiden kokeilemiseen, kiinnostusta monipuoliseen liikkumiseen sekä toimintakykyä erilaisissa liikkumisympäristöissä ja vuorovaikutustilanteissa.

Taidepaja

Taidepajalla toteutetaan taideprojekteja ja valmistetaan pieni teatteriesitys. Kauden aikana pajalaiset pääsevät toteuttamaan myös animaatioita, lyhytelokuvia ja kuvataideprojekteja. Taidepajan kauden tavoitteena on löytää rohkeutta omaan ilmaisuun ja taiteen tekemiseen. Hakijoilta toivotaan kiinnostuneisuutta ja motivaatiota luovaa työskentelyä kohtaan ja valmiutta toimia yhdessä ryhmän kanssa.

Av-paja

AV-Pajalla tutustutaan kattavasti ääni-, valo- ja videotekniikkaan Monitoimitalo 13:n tarjoamassa työympäristössä. Kauden aikana toteutetaan useita livestreamauksia eri yhteistyötahojen kanssa ja opetellaan käyttämään tarvittavaa monikameratekniikkaa. Hakijoilta toivotaan kiinnostuneisuutta alaa kohtaan ja valmiutta työskennellä vaihtuvien työtilanteiden äärellä.

Musiikki- ja mediapaja

Musiikki-ja mediapajalla työskennellään musiikin ja media-alan työtehtävien äärellä useasta eri näkökulmasta. Kauden aikana sävelletään, jamitellaan, äänitetään, kuvataan, editoidaan ja toteutetaan erilaisia media-alan projekteja. Hakijoilta toivotaan musiikista kiinnostunutta mieltä ja innostusta ja valmiutta kokeilla erilaisia media-alan työtehtäviä.

Kädentaitopaja

Kädentaitopajalla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin materiaaleihin ja kädentaitotekniikoihin. Kauden aikana toteutetaan yhteisiä projekteja, haastetaan mielikuvitusta omien kädentaidollisten toteutusten äärellä ja eipä katutaidekaan ei jää kauden aikana täysin vieraaksi. Hakijoilta toivotaan innostusta kädentaitoalaa ja luovaa tekemistä kohtaan.


Yhteiset

• Oman tulevaisuuden suunnittelu ja elämänhallinta

• Tampereen taide- ja kulttuuritoimintaan tutustuminen

• Eri koulutusvaihtoehtoihin tutustuminen

• Työ- ja opiskelupaikkavierailut

• Työryhmätyöskentely

Yhteystiedot

Harjoittelu

Harjoitteluun liittyvät tiedustelut
Koordinaattori
Elina Peippo
puhelin 040 806 2968
sähköposti [email protected]

Siviilipalvelukseen liittyvät kysymykset
Johtava koordinaattori
Päivi Niskanen
puhelin 050 3850 222
sähköposti [email protected]

Pajasto

AV-paja
Petja Valasvaara
puhelin 040 806 2467
sähköposti if.erepmat)ta(araavsalav.ajtep

Musiikki- ja mediapaja
Jarkko Metsälammi
puhelin +358408007664
sähköposti [email protected]

Taidepaja
Sanna-Erika Suorsa
puhelin 040 806 3142
sähköposti [email protected]

Kädentaitopaja
Riikka Koskela
puhelin 041 730 5535
sähköposti [email protected]

Tiia Muriuki
puhelin 040 723 8238
sähköposti [email protected]

Yksilöllinen tuki
Lilla Haapakoski
puhelin 040 806 2830
sähköposti [email protected]

Yksilöllinen tuki
Nuoriso-ohjaaja
Heli Lapinkoski
puhelin +358504328594
sähköposti [email protected]