Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kädentaidot

Ajankohtaista

Verstas on suljettu keskiviikkoisin

Joulupajat

Joulu on tullut nuorten kulttuurikeskuksen kädentaitokerrokseen. Kädentaitojen

tunnelmallisissa joulupajoissa pääset valmistamaan käsintehtyjä joululahjoja ja paketoimaan ne kauniisti.

Joulupajat järjestetään 13.-16.12. klo 14-20. Valittavanasi on kaksi eri pajaa herkkusaippuat (4,5€/hlö) ja kastokynttilät (3,5€/hlö). Pajat on tarkoitettu 9-29-vuotiaille nuorille ja niihin on ennakkoilmoittautuminen. Voit halutessasi ilmoittautua myös useampaan eri pajaan. Lämpimästi tervetuloa!


Pajat:
14-15.30 Herkkusaippuat

14-15.30 Kastokynttilät

16.00-17.30 Herkkusaippuat

16.00-17.30 Kastokynttilät

18.00-19.30 Herkkusaippuat

18.00-19.30 Kastokynttilät

Ulkoinen linkkiIlmoittaudu joulupajoihin


Muutokset ovat mahdollisia. Seuraamme viranomaisten antamia ohjeistuksia koronaepidemian suhteen.


Toiminnassa huolehditaan käsihygieniasta. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Ethän saavu paikalle oireisena.


Luovasti-työpajat

Maksuttomissa nonstop-työpajoissa pääsee tutustumaan erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin. Tänä sykysynä tehdään chokereita, tehdään koruja egyptinsavesta sekä tuunataan ja korjataan vaatteita.
Ulkoinen linkkiTutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan

Lauantai-workshopit

Lauantai-workshopit on tarkoitettu yli 15 -vuotiaille nuorille ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lauantai-workshopeja järjestetään kerran kuussa lauantaisin klo 12 alkaen ja niiden kesto vaihtelee kolmesta neljään tuntiin. Ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina 6.9.
Ulkoinen linkkiTutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus!

Meihin saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281


Ateljee

Ateljeessa voi päästää irti sisäisen kuvataiteilijansa sekä tutustua erilaisiin maalaus- ja piirrustustekniikoihin. Ateljee on askartelijan taivas, josta löytyy runsaasti erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Muun muassa korut, rintamerkit, kutistemuovi, massatyöt sekä erilaiset paperi- ja pahviaskartelut syntyvät Ateljeessa helposti.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja kivitavarasavea ja niihin paljon erilaisia engobeja ja lasitteita.

Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa kukkaruukku tai ruoka-astioita?

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ompelun parissa ja toteuttaa hassuimmatkin ideasi. Voit ommella tai muokata vaatteita, tehdä tyynyn, kepparin tai harrastaa esimerkiksi cosplay-vaatteiden tekoa. Käytössäsi on ompelukoneita ja saumureita. Tekstiilissä on myös kangaspuita esimerkiksi mattojen kutomista varten. Kangaspuissa on loimet valmiina. Loimet maksavat 4€/metri. Varaa itsellesi kudonta-aika hyvissä ajoin. Muista ottaa matkaasi myös omat matonkuteet.

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve-esineiden rakentelun tai mikset tutustuisi metallikorujen valmistamiseen? Verstaalla voit lisäksi tehdä nahkatöitä, kuvioida kangasta tai rakentaa kierrätysmateriaaleista vaikka robotin. Tule rohkeasti tutustumaan!

Monitoimitalo 13:n kolmas kerros tarjoaa ohjattuja kädentaitopajoja koululaisryhmille ja muille nuorten toimintaryhmille. Työpajat on tarkoitettu 9–29-vuotiaille nuorille. Ryhmäajat ovat torstaisin ja perjantaisin klo 9.00–11.00 ja klo 12.30–14.30.

Kädentaitojen aukioloajat

MA–KE klo 14–20

Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Ohjaajat ovat koko ajan käytettävissä mikäli kaipaat ideoita tai vinkkejä.

Muina aikoina kädentaidoissa järjestetään ohjattua ryhmätoimintaa.


Osoite

Pellavatehtaankatu 4

33100 TAMPERE

Kysy, me vastaamme!

Ateljee
Askartelunohjaaja
Kristiina Tenhovirta
puhelin +358503257391
sähköposti [email protected]

Ateljee
Askartelunohjaaja
Marjukka Jakonen
puhelin 040 806 2312
sähköposti [email protected]

Keramiikka
Askartelunohjaaja
Minna Granqvist
puhelin +358408063138
sähköposti [email protected]

Tekstiili
Askartelunohjaaja
Riina Vuorenniemi
puhelin +358408063139
sähköposti [email protected]

Verstas
Askartelunohjaaja
Merja Lehtonen
puhelin 040 806 3140
sähköposti [email protected]

Yhdessä-päivät

Yhdessä-päivän tarkoitus on kannustaa olemaan ja tekemään yhdessä jonkun läheisen kanssa. Voit ottaa mukaasi isän, pikkusisaruksen, kummin tai vaikka naapurin ja tulla taiteilemaan yhdessä. Yhdessä-päivä järjestetään aina kuun viimeisenä tiistaina.


Yhdessä päivät klo 14-20: 31.8., 28.9., 26.10., 30.11.