Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kädentaidot

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus!

Meihin saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281


Luovasti-työpajat

Maksuttomissa nonstop-työpajoissa 9–29-vuotiaat pääsevät tutustumaan erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan ne toteutetaan Kädentaitojen avoimen toiminnan yhteydessä.

8.2. klo 14–20 Kokeile bujoilua, embossausta ja kalligrafiaa

15.3. klo 14–20 Valmista väriä vaihtava taikaliemipullo

12.4. klo 14–20 Muovaa keraaminen savileimasin

17.5. klo 14–20 Istuta kesäkukkien/yrttien siemeniä

ukjoilua, embossausta ja kalligrafiaa 8.2. klo 14-2

Monitoimitalo 13:n kolmas kerros tarjoaa ohjattuja kädentaitopajoja koululaisryhmille ja muille nuorten toimintaryhmille. Työpajat on tarkoitettu 9–29-vuotiaille nuorille. Ryhmäajat ovat torstaisin ja perjantaisin klo 9.00–11.00 ja klo 12.30–14.30.

Ateljee

Ateljeessa voi päästää irti sisäisen kuvataiteilijansa sekä tutustua erilaisiin maalaus- ja piirrustustekniikoihin. Ateljee on askartelijan taivas, josta löytyy runsaasti erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Muun muassa korut, rintamerkit, kutistemuovi, massatyöt sekä erilaiset paperi- ja pahviaskartelut syntyvät Ateljeessa helposti.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja kivitavarasavea ja niihin paljon erilaisia engobeja ja lasitteita.

Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa kukkaruukku tai ruoka-astioita?

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ompelun parissa ja toteuttaa hassuimmatkin ideasi. Voit ommella tai muokata vaatteita, tehdä tyynyn, kepparin tai harrastaa esimerkiksi cosplay-vaatteiden tekoa. Käytössäsi on ompelukoneita ja saumureita. Tekstiilissä on myös kangaspuita esimerkiksi mattojen kutomista varten. Kangaspuissa on loimet valmiina. Loimet maksavat 4€/metri. Varaa itsellesi kudonta-aika hyvissä ajoin. Muista ottaa matkaasi myös omat matonkuteet.

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve-esineiden rakentelun tai mikset tutustuisi metallikorujen valmistamiseen? Verstaalla voit lisäksi tehdä nahkatöitä, kuvioida kangasta tai rakentaa kierrätysmateriaaleista vaikka robotin. Tule rohkeasti tutustumaan!

Kädentaitojen aukioloajat

MA–KE klo 14–20
(ke Verstas kiinni)

Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Ohjaajat ovat koko ajan käytettävissä mikäli kaipaat ideoita tai vinkkejä.

Muina aikoina kädentaidoissa järjestetään ohjattua ryhmätoimintaa.


Osoite

Pellavatehtaankatu 4

33100 TAMPERE

Kysy, me vastaamme!

Ateljee
Kristiina Tenhovirta
puhelin +358503257391
sähköposti [email protected]

Ateljee
Marjukka Jakonen
puhelin 040 806 2312
sähköposti [email protected]

Keramiikka
Minna Granqvist
puhelin +358408063138
sähköposti [email protected]

Tekstiili
Riina Vuorenniemi
puhelin +358408063139
sähköposti [email protected]

Verstas
Merja Lehtonen
puhelin 040 806 3140
sähköposti [email protected]

Yhdessä-päivät

Yhdessä-päivän tarkoitus on kannustaa olemaan ja tekemään yhdessä jonkun läheisen kanssa. Voit ottaa mukaasi isän, pikkusisaruksen, kummin tai vaikka naapurin ja tulla taiteilemaan yhdessä. Yhdessä-päivä järjestetään aina kuun viimeisenä tiistaina.


Yhdessä päivät klo 14-20: 22.2., 29.3., 26.4., 31.5.