Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Diginuorisotyö

Nuorten Tampereen Discord

Nuorten Tampereen Discord-serveri on kuin digitaalinen nuorisotila. Discordiin voi tulla viettämään aikaa, pelaamaan, juttelemaan tai vainvaikka seurailemaan meininkiä.

Osallistuvan budjetoinnin rahoituksen avulla olemme saaneet kolme uutta työntekijää, kaksi nuoriso-ohjaajaa sekä lähihoitajan nuorten mielenterveystyö-painotuksella. Uusien työntekijöiden avulla pystymme tarjoamaan laajemmin nuorille keskusteluapua sekä palveluihin ohjaamista etenkin mielenterveyteen ja stressinhallintaan liittyen, mutta myös leppoisan ja turvallisen tilan jossa nuoret saavat tavata digitaalisesti toisiaan ja keskustella nuorten elämään liittyvistä aihesta laajasti pelailun ja muun mukavan tekemisen ohella.

Toiminta jatkuu koronasta riippumatta läpi kesän ja syksyn, ollen auki jokainen arkipäivä. Koulujen lukuvuoden aikana serveri on auki arkisin klo 15-21.

Ulkoinen linkkiNuorten Tampereen Discord-serverille

E-urheilu

Pelifarmi järjestää digitaaliseen pelaamiseen sekä sen oheisilmiöihin liittyvää toimintaa ympäri kaupunkia. Pelifarmin päämajana toimii Rantaperkiön nuorisokeskus sekä pienempi pelihuone Lielahden Piilossa. Rantaperkiön toiminta on suunnattu 13-28-vuotiaille ja Piilon toimintaan pääsee mukaan 13-17-vuotiaat.

Pelifarmi on sitoutunut edistämään pelikulttuurin yhdenvertaisuutta kaikin tavoin. Meidän toimintaamme ovat tervetulleet kaikki nuoret sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, perhetaustoista tai pelitaidoista riippumatta.

Pelitiloissa voit kokeilla e-urheilua harrastuksena, saada tukea pelistriimaamiseen, osallistua turnauksiin ja lan-tapahtumiin tai ihan vain tulla rentoutumaan hyvässä samanhenkisessä seurassa rankan koulupäivän jälkeen. Rantaperkiön pelitilassa järjestetään myös lautapelaamista sekä roolipelaamista. Yli 18-vuotiaille on tarjolla Pelifarmi Lounge-työpaja, jossa nuoret aikuiset kehittävät ja tekevät eli devaavat pelejä. Pelifarmi Loungen ryhmät toteutetaan työkokeiluna tai kuntouttavana työtoimintana.

E-urheilu ryhmiin pääsee mukaan puolen vuoden välein, ja ryhmät toimivat aina syys- ja kevätkauden ajan. Hakuaika on elokuussa sekä tammikuussa. Treeneissä käydään läpi mm. kommunikaatiotaitojen kehittämistä, elämänhallintataitojen vahvistamista sekä peleihin liittyviä rooleja ja strategioita. Treeneissä on myös liikuntaa, joka vahvistaa ja ylläpitää pelaajien peruskuntoa.

Nuorisopalveluiden joukkueet kilpailevat pääasiassa Pirkanmaalla, mutta jos sinulta löytyy taitoa ja intoa, voit käyttää toimintaa ponnahduslautana kansainväliseen kilpailemiseen esimerkiksi hakeutumalla jatkossa urheiluseurojen joukkueisiin.

Lisätietoja:
Ulkoinen linkkiPelifarmi

Koordinaattori
Janne Kaakinen
puhelin 040 707 1658
sähköposti [email protected]

Ohjaaja
Essi Nopanen
puhelin 040 806 2310
sähköposti [email protected]

Timo Autio
puhelin 040 806 3141
sähköposti [email protected]

Discord
Lähihoitaja
Anniina Jokinen
sähköposti [email protected]

Discord
Nuoriso-ohjaaja
Sonja Vannas
sähköposti [email protected]

Discord
Nuoriso-ohjaaja
Antti Nyman
sähköposti [email protected]