Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ikäihmisille

Ikäihmisille suunnattuja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita on jouduttu perumaan koronaviruksen ehkäisemiseksi. Digitaalisesti saatavilla olevaa palvelua on kuitenkin lisätty huomattavasti ja mukana on paljon kaikille sopivaa ohjelmaa.

Klikkaa tälle sivulle ja katso, mitä ohjelmaa on verkossa tarjolla:
www.tampere.fi/vapaa-aikapalvelujavirtuaalisesti

Kulttuurikaari-verkoston kokoamia vinkkejä ikäihmisten virtuaalisiin kulttuuri- ja liikuntaelämyksiin

Mikä on tämän vinkkilistan koonnut Kulttuurikaari -verkosto?

Kulttuurikaari on Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden ja sosiaali- ja terveyspalveluiden ikäihmisten palvelulinjan yhteistyöverkosto. Yhteistyön avulla turvataan kaikille tamperelaisille ikäihmisille mahdollisuus kulttuurin kokemiseen ja tekemiseen sekä kulttuurin ja liikkumisen tuomasta virkistyksestä ja hyvinvoinnista nauttimiseen.

Vinkkilista haluttiin koota erityisesti ikäihmisten asumisyksiköiden, ryhmäkotien ja palvelukeskusten käyttöön. Toivomme, että huolimatta koronavirusepidemian aiheuttamasta eristäytymisestä ikäihmiset pystyisivät henkilökunnan avustamana nauttimaan myös verkossa olevista aineistoista.


Tampereen kaupunki järjestää eläkeikäisille tamperelaisille paljon tapahtumia ja muuta kulttuuritoimintaa. Palvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan ikääntyneiden tarpeita ja toiveita. Toiminnan tavoitteena on tuottaa iloa ja hyvinvointia tamperelaisille ikääntyneille. Palveluita toteuttavat pääosin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelujen yksiköt: kirjasto, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä kulttuurikasvatusyksikkö Taite.

Tapahtumat


Eläkkeelle

Oletko suunnitellut vanhuuttasi, miten panostat itseesi, miten sinulla on aikaa elää ja nauttia? Miten tämä voi olla mahtavin ikä!

Vanhemmiten-blogi

Kulttuurituokiot

Tule viihtymään!

Tervetuloa nauttimaan virkistävästä kulttuurista sinulle sopivina annoksina. Tarjolla on yhteislauluja, konsertteja, esteettömiä tansseja, muisteluhetkiä, seniorisirkusta, visailuja, tarinoita ja sanataidetta sekä paljon muuta. Monet kulttuuriohjelmat ja ryhmätoiminnat järjestetään eri puolilla kaupunkia lähitoreilla ja muissa senioreiden päivätoimintapaikoissa sekä Kulttuuritalo Laikussa.

Kaikille avoimien tilaisuuksien lisäksi Kulttuuripalvelut järjestää taidetoimintaa palveluasumisen yksiköissä ja päiväkeskuksissa sekä kulttuurisia sisältöjä kotihoidon asiakkaille kuvapuhelimiin.

Tälle sivustolle, jossa juuri olet, päivitetään ikääntyneille suunnattuja tapahtumia.

Vielä laajemman ohjelmakalenterin löydät täältä:

Lisää tapahtumatietoja löydät myös yhteistyökumppanimme sivuilta:

Alla olevan linkin kautta voit lukea lisää Kotihoidon kuvapuhelimesta:

Konkarit

Museo tulee luoksesi

Konkarit tuo museopalveluja ikäihmisten lähelle vanhainkoteihin, palvelukeskuksiin, päiväkeskuksiin ja korttelikerhoihin. Konkarit-toiminnassa matkataan menneestä nykyisyyteen valokuvien, esineiden, taiteen ja tarinoiden innostamina. Toiminnan lähtökohtia ovat ikäihmisten elämäntilanteet ja museokokoelmien kekseliäs käyttö.

Kulttuuriluotsit

Lähde luotsin kanssa kulttuurin tai liikunnan pariin!

Rohkaisemme astumaan ulos omalta epämukavuusalueelta ja lähtemään vapaaehtoisen luotsin kanssa maksutta vaikka museoon.

Katso myös

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ikäihmisten palvelut
Hyvinvointikoordinaattori
Jaana Ylänen
puhelin 040 800 7874
sähköposti [email protected]

Ikäihmisten kulttuuritapahtumat
Koordinaattori
Tarja Järvinen
puhelin 050 309 4464
sähköposti [email protected]

Konkarit - ikäihmisten museopalveluja
Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]

Kulttuuriluotsi-toiminta
Museolehtori
Pilvi Nissilä
puhelin 040 728 7282
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ikaihmistenkulttuuri