Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Ikäihmisille

Ikäihmisille suunnattuja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita on jouduttu perumaan koronaviruksen ehkäisemiseksi. Digitaalisesti saatavilla olevaa palvelua on kuitenkin lisätty huomattavasti ja mukana on paljon kaikille sopivaa ohjelmaa.

Klikkaa tälle sivulle ja katso, mitä ohjelmaa on verkossa tarjolla:
www.tampere.fi/vapaa-aikapalvelujavirtuaalisesti

Kulttuurikaari-verkoston kokoamia vinkkejä ikäihmisten virtuaalisiin kulttuuri- ja liikuntaelämyksiin

Mikä on tämän vinkkilistan koonnut Kulttuurikaari -verkosto?

Kulttuurikaari on Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden ja sosiaali- ja terveyspalveluiden ikäihmisten palvelulinjan yhteistyöverkosto. Yhteistyön avulla turvataan kaikille tamperelaisille ikäihmisille mahdollisuus kulttuurin kokemiseen ja tekemiseen sekä kulttuurin ja liikkumisen tuomasta virkistyksestä ja hyvinvoinnista nauttimiseen.

Vinkkilista haluttiin koota erityisesti ikäihmisten asumisyksiköiden, ryhmäkotien ja palvelukeskusten käyttöön. Toivomme, että huolimatta koronavirusepidemian aiheuttamasta eristäytymisestä ikäihmiset pystyisivät henkilökunnan avustamana nauttimaan myös verkossa olevista aineistoista.


Tampereen kaupunki järjestää eläkeikäisille tamperelaisille paljon tapahtumia ja muuta kulttuuritoimintaa. Palvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan ikääntyneiden tarpeita ja toiveita. Toiminnan tavoitteena on tuottaa iloa ja hyvinvointia tamperelaisille ikääntyneille. Palveluita toteuttavat pääosin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelujen yksiköt: kirjasto, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä kulttuurikasvatusyksikkö Taite.

Eläkkeelle

Oletko suunnitellut vanhuuttasi, miten panostat itseesi, miten sinulla on aikaa elää ja nauttia? Miten tämä voi olla mahtavin ikä!

Vanhemmiten-blogi

Konkarit

Museo tulee luoksesi

Konkarit tuo museopalveluja ikäihmisten lähelle vanhainkoteihin, palvelukeskuksiin, päiväkeskuksiin ja korttelikerhoihin. Konkarit-toiminnassa matkataan menneestä nykyisyyteen valokuvien, esineiden, taiteen ja tarinoiden innostamina. Toiminnan lähtökohtia ovat ikäihmisten elämäntilanteet ja museokokoelmien kekseliäs käyttö.

Kulttuurituokiot

Tule viihtymään!

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut järjestää palvelukeskuksissa ja muissa senioreiden päivätoimintapaikoissa vuosittain yli 400 Kulttuurituokiota! Ohjelmistossa on mm. musiikkia, tarinoita, asiantuntijaluentoja, muisteluhetkiä, tanssia ja sanataidetta. Kaikki ovat tervetulleita.

Kulttuuriluotsit

Lähde luotsin kanssa kulttuurin tai liikunnan pariin!

Rohkaisemme astumaan ulos omalta epämukavuusalueelta ja lähtemään vapaaehtoisen luotsin kanssa maksutta vaikka museoon.

Kuvapuhelimen kalenteri

Kulttuurinen kuvapuhelu ja Tänään kotona -hanke

Tänään kotona -hankkeen tavoitteena on tukea ja edistää kotona asuvien iäkkäiden kulttuurisia oikeuksia ja osallisuutta kehittämällä uudenlaisia digitaalisia kulttuuripalveluita. Kulttuurisisällöistä räätälöidään kotihoidon asiakkaille sopivia ja etsitään asiakkaiden tarpeisiin vastaavia uusia kulttuurisisältöjä. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat ne ikääntyneet, joiden liikkuminen ulos kodista on rajoittunutta ja jotka hyötyvät kotiin tai sen lähelle vietävistä palveluista. EU-hanke SoCaTeliin kuuluvassa Kauko - kauan kotona onnellisena -hankkeessa kehitetään kotona asuvien ikäihmisten palveluita ja tuetaan yhdessä kehittämistä. Tampereella palveluita kehitetään edellä mainittujen hankkeiden moniammatillisena yhteistyönä yhdessä asiakkaiden kanssa.

Kuvapuhelin on tablettitietokone, jolla kotihoidon henkilökunta on yhteydessä kotihoidon asiakkaaseen. Hoidollisten palvelujen lisäksi kuvapuhelimen avulla asiakas voi osallistua erilaisiin liikunta- ja kulttuurituokioihin kotoa käsin.

Kotihoidon asiakas voi valita kuvapuhelimen kalenterista ohjelmia ja ilmoittautua niihin. Osa ohjelmista on tallenteita, joita voi katsoa haluamanaan ajankohtana. Tarjolla on esimerkiksi tuolijumppia, Aamun Peili -aamunavauksia, Kuka hoksaa -muistiharjoituksia sekä kirjaston kirjavinkkausta. Ohjelmia on tehty mm. Arboretumista, museopalvelujen liikkuvasta Peräkonttimuseosta sekä Särkänniemen Koiramäestä. Kulttuuritalo Laikun musiikkituokiot aloitettiin keväällä 2019 ja ne jatkuvat myös koko syksyn. Kulttuuripalveluissa on toteutettu myös tallenteita, mm. Runoretki Pyynikille.

Tänään kotona -hankkeen kaikille avoin päätösseminaari on Helsingissä Keskustakirjasto Oodissa 27.11.2019.


Katso myös

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ikäihmisten palvelut
Suunnittelija
Jaana Ylänen
puhelin 040 800 7874
sähköposti [email protected]

Ikäihmisten kulttuuritapahtumat
Koordinaattori
Tarja Järvinen
puhelin +358503094464
sähköposti [email protected]

Konkarit - ikäihmisten museopalveluja
Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]

Kulttuuriluotsi-toiminta
Museolehtori
Pilvi Nissilä
puhelin 040 728 7282
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ikaihmistenkulttuuri