Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluja virtuaalisesti nautittavaksi

Nyt on aika nauttia kulttuurista ja muista vapaa-ajanviettotavoista etänä!

Vallitsevassa poikkeustilassa kaupungin museot, nuorisotilat, liikuntapaikat, kirjastot ja kulttuuritalot on suljettu toistaiseksi, sekä kaikki tapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti. Tämä ei kuitenkaan onneksi tarkoita sitä, että kaikesta harrastamisesta pitäisi luopua, sillä Tampereen kaupunki tarjoaa lukuisia uusia ja vanhoja tapoja nauttia kulttuurista ja liikunnasta.

Jokainen voi osallistua ja inspiroitua sekä hoitaa mieltä ja kehoa kotoa käsin. Tarjolla on muun muassa musiikkia, jumppavideoita, verkkomateriaaleja, suoria kulttuurilähetyksiä ja paljon muuta mielenkiintoista sisältöä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tältä sivulta löydät päiväkohtaisen ohjelman lisäksi linkkejä, jotka ohjaavat sinut itseäsi kiinnostavien aiheiden pariin.


Lähetykset

Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajankohteet tuottavat kevään ajan suoria lähetyksiä, tallenteita sekä verkkotapahtumia. Luvassa on museokierroksia, kirjallisuutta, musiikkia ja yhdessä tekemistä - sekä lapsille että aikuisille.

Lisäksi osa ohjelmista tulee suoraan kanavan verkkosivuille vapaasti katsottaviksi ja lista näistä ohjelmista löytyy tältä sivulta lähetys-aikataulun jälkeen.

Kanavan sivuilta löytyvät myös lähetetyt ohjelmat tallenteina, joita voi katsella vapaasti silloin, kun parhaiten sopii.

Tulevat lähetykset
Aika Lähetys Kuvaus Linkki
Ti 26.5.
13.00 Suomen luonto ja neljä vuodenaikaa Kierroksella tutustutaan selkokielisesti Luonnontieteellisen museon näyttelyyn. Kierroksen aiheena ovat neljä vuodenaikaa sekä Suomen ja Pirkanmaan linnut ja kasvit ja niihin tutustutaan etenkin näyttelyn dioraamojen kautta. Ohjelman kesto 17 min.
Ke 27.5.
11.00 Rakkauslauluja eri vuosikymmeniltä Laulaja-pianisti Tytti Koivunen laulaa rakkauslauluja 1930-luvulta tähän päivään. Lähetyksen kesto 30 min.
To 28.5.
11.00 Kulttuurihetki: Yhteislauluja
osa 2
Kulttuurihetki on noin 15 minuutin mittainen ikäihmisille suunnattu ohjelma, jossa tällä kertaa on luvassa yhteislaulua.
Laulujen sanat näkyvät ruudulla, eli tervetuloa kaikki mukaan laulamaan! Studiossa Inka Hannula ja Petri Kivimäki.

15.00 Aihe, rajaus, väri – taidetta taiteilijan matkassa Aihe, rajaus, väri – taidetta taiteilijan matkassa -opastuksella tutustutaan Tampereen taidemuseossa Anna Alapuron taidenäyttelyyn. Keskustelemme Alapuron taiteen lähtökohdista, prosesseista teosten takana ja yllättävistä värivalinnoista. Mukana livelähetyksessä ovat taiteilija Anna itse sekä museolehtori Viliina, jotka vastailevat chatin kautta esitettyihin kysymyksiin kierroksen jälkeen.
Lähetyksen kesto 45 min.
Kanavan verkkosivuilla vapaasti katsottavissa muun muassa:
Aika Ohjelma Kuvaus Linkki

Kanavalla vapaasti katsottavissa
Etäopastus Still Still Life -näyttelyyn Tervetuloa kurkistamaan suljettuun museoon! Sara Hildénin taidemuseon kiinnostavan Still Still Life -näyttelyn teoksia yhdistää asetelma-teema. Mitä taiteilijat haluavat teoksillaan meille kertoa? Tutustu näyttelyyn lyhyiden teosesittelyiden kautta. Oppaana kuvataiteilija Henriikka Kontimo.
Ohjelman kesto 35 min.

Kirjastot

Kirjaston e-aineistot

Monia sähköisiä aineistoja voi lainata suoraan kotoa myös kirjastojen sulun aikana. Kirjastokortilla voi lainata kuunneltavaksi niin äänikirjoja kuin musiikkiakin, luettavaksi e-kirjoja suomeksi ja englanniksi sekä katsottavaksi elokuvia Kirjastokino-suoratoistopalvelusta.

Digiopastusta etänä

Kirjastojen tietotorit neuvovat älylaitteiden ja tietokoneiden käyttöön liittyvissä pulmissa sähköpostitse ja mahdollisuuksien mukaan myös puhelimitse arkisin klo 8–16.

Hervannan tietotori
tietotori.hervanta(at)tampere.fi, puh. 040 800 7805

Lielahden tietotori
tietotori.lielahti(at)tampere.fi, puh. 040 553 4043

Sampolan tietotori
tietotori.sampola(at)tampere.fi, puh. 040 800 7816


Konsertteja kotisohville

Tampere Filharmonia käynnistää verkossa lähetettävän TF Chamber -kamarikonserttisarjan, joka tarjoaa intiimejä kohtaamisia orkesterin pienyhtyeiden kanssa.

Yhdeksänosainen konserttisarja lähetetään 9.4.–28.5.2020 viikoittain torstaina tai perjantaina kello 19.00 Tampere Filharmonian YouTube-kanavalla sekä osoitteessa tamperefilharmonia.fi/live. Konsertit kuvataan ilman yleisöä Tampere-talon Pienessä salissa ja ovat kaikkien vapaasti katsottavissa.

Konserttisarjan ohjelmassa kuullaan muun muassa Beethovenille ja Schubertille omistettuja kokonaisuuksia. Oman konserttinsa saavat niin puupuhaltajat, vasket kuin jousetkin. Konserteissa teoksista kertovat ja muusikoita haastattelevat ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja intendentti Juha Ahonen.

Torstai 9.4. klo 19
TF Chamber I: Messiaen

Perjantai 17.4. klo 19
TF Chamber II: Schubert

Perjantai 24.4. klo 19
TF Chamber III: Beethoven

Perjantai 1.5. klo 15
TF Chamber IV: Vappukonsertti

Perjantai 8.5. klo 19
TF Chamber V: Puupuhallinten ilta

Perjantai 15.5. klo 19
TF Chamber VI: Vaskipuhallinten ilta

Perjantai 22.5. klo 19
TF Chamber VII: Barokki

Torstai 28.5. klo 19
TF Chamber VIII: Jousikvartettoja


Koulujen kulttuuri- ja liikuntakanava

Uutena palveluna museoista, kirjastoista ja muista kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen kohteista lähetetään viikoittain interaktiivista sisältöä koululaisille ja opiskelijoille.


Kulttuuria YouTubessa

Kulttuuri Tampere

Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalta löydät muun muassa taiteilijahaastatteluja, raittivideoita, keikkatallenteita esimerkiksi Litku Klemetiltä ja Jukka Nousiaiselta sekä Study Visit -esittelyjä ja mainosvideoita.

Tampereen kaupunginkirjasto

Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta löytyy muun muassa Metso LIVE -haastatteluja ja -keikkoja, Metso TALK -keskusteluja, Kirjavinkkauksia sekä Bookie-peikon seikkailuja.

Tampereen pääkirjastossa on tehty myös sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa yhteistyönä tallenteita Kuvapuhelinpalveluun.

Tampere Filharmonia

Tampere Filharmonian YouTube-kanavalta löytyy esimerkiksi Mikä soitin -arvausvideoita, Nuoret solistit -esittelyitä sekä 13.3. verkossa esitetty Vakavaa ja traagista -konsertti.


Liikuntaa verkossa

Liikkuva Tampere sosiaalisessa mediassa

Liikuntapalvelujen liikunnanohjaajat ovat aktiivisesti mukana myös sosiaalisessa mediassa. Hauska ja tehokas treeni ei katso paikkaa tai aikaa. Sen voi tehdä vaikka omassa olohuoneessa! Katso YouTubesta Tampereen kaupungin liikunnanohjaajien vinkkejä vaikkapa kotitreenin suoritamiseksi olohuoneessa.

Liikunnanohjaajat tekevät myös aika ajoin livelähetyksiä Liikkuva Tampere -Facebookissa.

Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere Facebook


Nuorisotoiminta verkossa

Nuorisotoiminta on siirtynyt aiempaakin vahvemmin verkkoon ja kaduille! Nuorisopalvelujen somekanaviin tuotetaan aktiivista sisältöä ja neuvontalinjat ovat auki. Tiistaista perjantaihin YouTube-kanavalla tulee livelähetys aina klo 15 ja 18. Lisäksi kanavalle tuotetaan viikoittain erilaista materiaalia aina vlogeista ohjevideoihin. Nuoriso-ohjaajat tavoittaa puhelimitse, somessa ja Discordisssa.

Nuorisopalvelut sosiaalisessa mediassa

Instagram, Facebook ja YouTube @nuortentampere
Discordissa päivystetään ma–pe klo 15–20

Nuorisokeskukset

Annala: Instagram, Facebook, TikTok @annalannuorisokeskus
Helapuisto: Instagram, Facabook, TikTok @helapuistonnuorisokeskus
Koilliskeskus: Instagram, Facebook, TikTok @koilliskeskusmuru
Koivistonkylä: Instagram, Facebook @koivistonkylannuorisokeskus
Kupoli: Instagram, Facebook @nuorisokeskuskupoli
Kämmenniemi: Instagram, Facebook @kammenniemennuorisokeskus
Lielahti: Instagram, Facebook @nuorisokeskuspiilo Snapchat @lielahdennuke
Tesoma: Instagram, Facebook @tesomannuorisotila TikTok @tesomannuorkka Rantaperkiö&Multisilta: Instagram, Facebook, TikTok @rantsumultsu

Muu toiminta

Pelifarmi: Instagram @pelifarmi
Monitoimitalo 13: Instagram @monitoimitalo13
Sateenkaarinuorisotila Kaareva: IG @nuortenkaareva
Nuorten treenit: Instagram, Facebook @nuortentreenit
Apua! Erityisnuorisotyö: IG @nuortenerkka


Tampereen taide ja historia tutuksi

Museot tarjoavat kierroksia näyttelyihinsä omilla sosiaalisen median kanavillaan, sekä kaupungin tarjoamalla alustalla. Yhteistyötä tehdään myös tiedotusvälineiden kanssa, joiden välityksellä pääsee muun muassa erikoiskierroksille kaupungin museoihin ja kuuntelemaan luentoja.

Kulttuuriraitit

Paten ja Juicen Tampere sekä parikymmentä muuta kuvakulmaa kaupunkiin!

Tutustu kaupunkiimme kulttuuriraiteilla. Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden luotsaamassa sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt 24 osaa, joista kukin esittelee Tamperetta omasta näkökulmastaan. Kulttuuriraitteihin voit tutustua silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Verkkonäyttelyt

Etsitkö tietoa Tampereen historiasta tai erityisesti Tampereen teollisuushistoriasta? Vai kiinnostaako sinua kenties Tampereen ja Pirkanmaan julkiset veistokset ja monumentit? Täältä löytyvät myös verkkonäyttelyt tamperelaisesta leipäkulttuurista, vanhenemisesta taiteen kuvaamana sekä Teiskolan kartanoelämästä.

Mobiiliopastukset

Mobiiliopastus tarjoaa tietoa Keskustorin ympärillä sijaitsevista vanhoista rakennuksista ja niiden historiasta. Se havainnollistaa alueen rakentumisen vaiheita 1600-luvulta tähän päivään asti. Opastusta voi käyttää mobiililaitteella ilman ladattavaa sovellusta ja se toimii myös tietokoneen selaimella.


Lisätietoja sekä kuvauksiin liittyvät yhteydenotot
Kulttuurituottaja
Marianne Luoma
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/vapaa-aikapalvelujavirtuaalisesti