Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluja virtuaalisesti nautittavaksi

Nyt on aika nauttia kulttuurista ja muista vapaa-ajanviettotavoista etänä!

Jokainen voi osallistua ja inspiroitua sekä hoitaa mieltä ja kehoa kotoa käsin. Tarjolla on muun muassa musiikkia, jumppavideoita, verkkomateriaaleja, suoria kulttuurilähetyksiä ja paljon muuta mielenkiintoista sisältöä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tältä sivulta löydät päiväkohtaisen ohjelman lisäksi linkkejä, jotka ohjaavat sinut itseäsi kiinnostavien aiheiden pariin.


Lähetykset

Kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajankohteet tuottavat kevään ajan suoria lähetyksiä, tallenteita sekä verkkotapahtumia – sekä lapsille että aikuisille.

Lisäksi osa ohjelmista tulee suoraan kanavan verkkosivuille vapaasti katsottaviksi ja lista näistä ohjelmista löytyy tältä sivulta lähetys-aikataulun jälkeen.

Kanavan sivuilta löytyvät myös lähetetyt ohjelmat tallenteina, joita voi katsella vapaasti silloin, kun parhaiten sopii!

Tulevat lähetykset
Aika Lähetys Kuvaus Linkki
To 4.6.
13.00 Toivelaulukonsertti
Trubaduuri Jari Sirniö esittää yleisön toiveita tunnin mittaisessa live-konsertissa. Tule mukaan nauttimaan lauluista ja tunnelmasta!

Kirjastot

Kirjaston e-aineistot

Monia sähköisiä aineistoja voi lainata suoraan kotoa myös kirjastojen sulun aikana. Kirjastokortilla voi lainata kuunneltavaksi niin äänikirjoja kuin musiikkiakin, luettavaksi e-kirjoja suomeksi ja englanniksi sekä katsottavaksi elokuvia Kirjastokino-suoratoistopalvelusta.


Konsertteja kotisohville

Tampere Filharmonia käynnisti verkossa lähetettävän TF Chamber -kamarikonserttisarjan, joka tarjosi intiimejä kohtaamisia orkesterin pienyhtyeiden kanssa.

Yhdeksänosainen konserttisarja lähetettiin 9.4.–28.5.2020 Tampere Filharmonian YouTube-kanavalla sekä osoitteessa tamperefilharmonia.fi/live. Konsertit kuvattiin ilman yleisöä Tampere-talon Pienessä salissa ja ne ovat kaikkien vapaasti katsottavissa.

Konserttisarjan ohjelmassa on muun muassa Beethovenille ja Schubertille omistettuja kokonaisuuksia. Oman konserttinsa saavat niin puupuhaltajat, vasket kuin jousetkin. Konserteissa teoksista kertovat ja muusikoita haastattelevat ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja intendentti Juha Ahonen.


TF Chamber I: Messiaen

TF Chamber II: Schubert

TF Chamber III: Beethoven

TF Chamber IV: Vappukonsertti

TF Chamber V: Puupuhallinten ilta

TF Chamber VI: Vaskipuhallinten ilta

TF Chamber VII: Barokki

TF Chamber VIII: Jousikvartettoja


Koulujen kulttuuri- ja liikuntakanava

Uutena palveluna museoista, kirjastoista ja muista kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen kohteista lähetetään viikoittain interaktiivista sisältöä koululaisille ja opiskelijoille.


Kulttuuria YouTubessa

Kulttuuri Tampere

Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalta löydät muun muassa taiteilijahaastatteluja, raittivideoita, keikkatallenteita esimerkiksi Litku Klemetiltä ja Jukka Nousiaiselta sekä Study Visit -esittelyjä ja mainosvideoita.

Tampereen kaupunginkirjasto

Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta löytyy muun muassa Metso LIVE -haastatteluja ja -keikkoja, Metso TALK -keskusteluja, Kirjavinkkauksia sekä Bookie-peikon seikkailuja.

Tampereen pääkirjastossa on tehty myös sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa yhteistyönä tallenteita Kuvapuhelinpalveluun.

Tampere Filharmonia

Tampere Filharmonian YouTube-kanavalta löytyy esimerkiksi Mikä soitin -arvausvideoita, Nuoret solistit -esittelyitä sekä 13.3. verkossa esitetty Vakavaa ja traagista -konsertti.


Liikuntaa verkossa

Liikkuva Tampere sosiaalisessa mediassa

Liikuntapalvelujen liikunnanohjaajat ovat aktiivisesti mukana myös sosiaalisessa mediassa. Hauska ja tehokas treeni ei katso paikkaa tai aikaa. Sen voi tehdä vaikka omassa olohuoneessa! Katso YouTubesta Tampereen kaupungin liikunnanohjaajien vinkkejä vaikkapa kotitreenin suoritamiseksi olohuoneessa.

Liikunnanohjaajat tekevät myös aika ajoin livelähetyksiä Liikkuva Tampere -Facebookissa.

Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere Facebook


Nuorisotoiminta verkossa

Nuorisopalvelujen somekanaviin tuotetaan aktiivista sisältöä aina vlogeista ohjevideoihin. Nuoriso-ohjaajat tavoittaa puhelimitse, somessa ja Discordisssa.

Nuorisopalvelut sosiaalisessa mediassa

Instagram, Facebook ja YouTube @nuortentampere
Discord

Nuorisokeskukset

Annala: Instagram, Facebook, TikTok @annalannuorisokeskus
Helapuisto: Instagram, Facabook, TikTok @helapuistonnuorisokeskus
Koilliskeskus: Instagram, Facebook, TikTok @koilliskeskusmuru
Koivistonkylä: Instagram, Facebook @koivistonkylannuorisokeskus
Kupoli: Instagram, Facebook @nuorisokeskuskupoli
Kämmenniemi: Instagram, Facebook @kammenniemennuorisokeskus
Lielahti: Instagram, Facebook @nuorisokeskuspiilo Snapchat @lielahdennuke
Tesoma: Instagram, Facebook @tesomannuorisotila TikTok @tesomannuorkka Rantaperkiö&Multisilta: Instagram, Facebook, TikTok @rantsumultsu

Muu toiminta

Pelifarmi: Instagram @pelifarmi
Monitoimitalo 13: Instagram @monitoimitalo13
Sateenkaarinuorisotila Kaareva: IG @nuortenkaareva
Nuorten treenit: Instagram, Facebook @nuortentreenit
Apua! Erityisnuorisotyö: IG @nuortenerkka


Tampereen taide ja historia tutuksi

Museot tarjoavat kierroksia näyttelyihinsä omilla sosiaalisen median kanavillaan, sekä kaupungin tarjoamalla alustalla. Yhteistyötä tehdään myös tiedotusvälineiden kanssa, joiden välityksellä pääsee muun muassa erikoiskierroksille kaupungin museoihin ja kuuntelemaan luentoja.

Kulttuuriraitit

Paten ja Juicen Tampere sekä parikymmentä muuta kuvakulmaa kaupunkiin!

Tutustu kaupunkiimme kulttuuriraiteilla. Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden luotsaamassa sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt 24 osaa, joista kukin esittelee Tamperetta omasta näkökulmastaan. Kulttuuriraitteihin voit tutustua silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Verkkonäyttelyt

Etsitkö tietoa Tampereen historiasta tai erityisesti Tampereen teollisuushistoriasta? Vai kiinnostaako sinua kenties Tampereen ja Pirkanmaan julkiset veistokset ja monumentit? Täältä löytyvät myös verkkonäyttelyt tamperelaisesta leipäkulttuurista, vanhenemisesta taiteen kuvaamana sekä Teiskolan kartanoelämästä.

Mobiiliopastukset

Mobiiliopastus tarjoaa tietoa Keskustorin ympärillä sijaitsevista vanhoista rakennuksista ja niiden historiasta. Se havainnollistaa alueen rakentumisen vaiheita 1600-luvulta tähän päivään asti. Opastusta voi käyttää mobiililaitteella ilman ladattavaa sovellusta ja se toimii myös tietokoneen selaimella.


Lisätietoja sekä kuvauksiin liittyvät yhteydenotot
Kulttuurituottaja
Marianne Luoma
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/vapaa-aikapalvelujavirtuaalisesti