Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Avustukset omaehtoiseen ympäristönsuojeluun

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö myöntää vuosittain avustuksia omaehtoiseen ympäristönsuojelutyöhön Avustusta voivat hakea yhteisöt ja yksityiset henkilöt. Vuoden 2020 hakuaika päättyi 14.2.2020.

Avustuskohteina olevien hankkeiden tulee edistää ympäristönsuojelua, luonnonhoitoa ja luonnon monimuotoisuutta tai lisätä ympäristön viihtyisyyttä. Avustuksia myönnetään tänä vuonna vieraslajeihin liittyvään toimintaan ja hankkeisiin. Toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi erilaiset vieraslajeihin liittyvät tempaukset tai tapahtumat, vieraslajien, kuten jättipalsamin ja lupiinin, torjunta sovitulta alueelta ja vieraslajitalkoot.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota avustettavan toiminnan laatuun, laajuuteen sekä vaikuttavuuteen. Hankkeen toimenpiteiden tulee kohdentua yleisille alueille Tampereella. Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen eikä suoranaisiin kalustohankintoihin tai palkkioihin.

Avustusmenettelyssä noudatetaan Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleisiä periaatteita (kh 23.11.2009, päivitetty 25.11.2019, TRE:6394/00.01.01/2015).

Avustusta haetaan lomakkeella, joka löytyy alta. Hakemusten käsittelyn jouduttamiseksi hakijoita pyydetään täyttämään hakemuslomake huolella ja liittämään lomakkeessa mainitut liitteet tarpeellisin osin hakemukseen. Hakemusten käsittelyaika on 2-3 kk hakemusajan päättymisestä. Hakemusajan jälkeen jätettäviä hakemuksia ei tutkita.

Avustusten jakamisesta päättää ympäristö- ja rakennusjaosto.

Hakemukset liitteineen toimitetaan 14.2.2020 klo 15.45 mennessä osoitteeseen: Tampereen kaupunki, kirjaamo sähköposti [email protected] tai käyntiosoite Keskusvirastotalo, Aleksis Kiven katu 14 - 16 C tai postiosoite PL 487, 33101 Tampere.

Hakemuslomake

Liitteet, jotka on toimitettava hakemuksen yhteydessä. Kohdat 1-3 eivät koske yksityishenkilöitä:

  1. talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle, jolle avustusta haetaan
  2. viimeisin allekirjoitettu tilinpäätös, joka sisältää tuloslaskelman ja taseen liitetietoineen sekä toimintakertomuksen
  3. ilmoitus puheenjohtajasta, rahastonhoitajasta ja toiminnantarkastajista puhelinnumeroineen ja osoitteineen
  4. erillinen selvitys edellisen vuoden /viimeisen myönnetyn omaehtoisen ympäristötyön avustuksen käytöstä, ellei sitä ole toimitettu aiemmin.

Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
puhelin 040 548 5060
sähköposti [email protected]

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ymparistonsuojeluavustukset.