Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Terveydensuojelu

Terveydensuojeluun kuuluvia tehtäviä ovat uimavesien ja juomaveden laadun valvonta, sisämeluntorjunta sekä asunnontarkastukset esimerkiksi home- ja kosteusvauriota epäiltäessä. Lisäksi valvotaan mm. päiväkotien, oppilaitosten, kauneudenhoitotilojen, majoitustilojen, sosiaalialan yksiköiden, uima-allastilojen ja liikuntatilojen terveydellisiä olosuhteita.

Tietoa asumisterveydestä, sisäilmasta, sisämelusta, talousvedestä ja pienpoltosta löydät kohdasta Asuminen ja ympäristö -sivuilta kohdasta Asuminen > Koti ja lähiympäristö > Asuminen ja terveys . Sivuille pääset myös alla olevista linkeistä.

Ajankohtaista

Koronavirusepidemia vaikuttaa asumisterveyden toimintaan

Koronavirusepidemian rajoittamiseksi toteutettavat toimenpiteet vaikuttavat myös asumisterveyden toimintaan. Valtioneuvoston ja Tampereen kaupungin linjausten mukaisesti asumisterveydessä vältetään henkilökohtaista tapaamista vaativia työtehtäviä, kuten asunnontarkastuksia.

Tiedusteluihin sekä neuvonta- ja tarkastuspyyntöihin vastataan normaalisti sekä puhelimitse että sähköpostitse. Asunnontarkastuspyyntöjen käsittelyä jatketaan toimistotyönä niin pitkälle kuin mahdollista.

Eliöiden kuten tuholaisten tunnistamista tehdään edelleen, mutta tunnistettavasta eliöstä pyydetään palvelupisteeseen tuodun näytteen sijaan mieluummin lähettämään sähköpostilla asumisterveys(at)tampere.fi mahdollisimman tarkka valokuva eliöiden esiintymispaikan kuvauksen ja yhteystietojen lisäksi.

Tartuntatautilain mukaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemisessä valvova toimivaltainen viranomainen on Aluehallintovirasto.

Asiakaspalvelu

Palvelupiste Frenckell
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 4400
avoinna ma–pe klo 9 - 16.

Ympäristöterveys
sähköposti [email protected]

Asumisterveys
sähköposti [email protected]
postiosoite PL 487
33101 Tampere

Asumisterveyden puhelinneuvonta on maanantaista torstaihin klo 9.30 - 11.00 puh. 041 730 2286. Puhelinnumero palvelee koko valvonta-alueen kuntia (Tampere, Kangasala, Pälkäne, Orivesi Juupajoki, Valkeakoski, Akaa ja Urjala).


Terveydensuojelun henkilökunta

Terveydensuojelun esimies
Tarja Hartikainen

Toimistosihteerit
Merja Kovamäki
Anne Tomukorpi

Tarkastajat
Tampereen toimipiste, Frenckellinaukio 2 B, 33100 Tampere

Tiina Auerma
Sari Front
Eeva Hentilä
Riitta Järvinen
Matti Naukkarinen
Raija-Liisa Oinonen
Pirjo Pöntinen
Paula Saxholm
Satu Touronen-Paimensalo

Kangasalan toimipiste, Herttualantie 28, 36200 Kangasala
Tiina Ripatti
Mira Luodelahti

Valkeakosken toimipiste, Valtakatu 31 A, 37600 Valkeakoski
Milla Ikonen
Markus Saarinen