Siirry sisältöön

Tampereen päivä 2019

Tampereen 240-vuotisjuhlia vietetään syksyllä 2019

Tampere juhlii 240-vuotissyntymäpäiviään Tampereen päivänä 1.10.2019 ja sitä edeltävänä viikonloppuna. Juhlaohjelma rakennetaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja mukana on tuttuun tapaan monenlaista tapahtumaa ympäri kaupunkia! Tapahtumaviikonlopun ohjelmahaku alkaa huhti-toukokuussa.


Tampere 240 - taidetta Tammerkosken varrella

Tämän vuoden Juhlintaan liittyy olennaisesti myös Tammerkosken uuden rantareitin ympärille rakentuva julkisen taiteen kokonaisuus nimeltä "Tampere 240 - taidetta Tammerkosken varrella". Tähän kokonaisuuteen liittyen Tampereen syntymäpäiviä juhlitaan kaikkiaan 240:n tunnin ajan kulttuurin parissa ajalla 27.9.–6.10.2019. Tarkoituksena on luoda Tammerkosken rantareitistä taiteellisesti elämyksellinen ja erityinen kulkureitti sekä tamperelaisille että kaupungissa vieraileville matkailijoille.

Ohjelmahaku tähän julkisen taiteen kokonaisuuteen on nyt käynnissä! Tampereen kaupunki kutsuu kuva-, valo-, video- ja äänitaiteen sekä esittävien taiteiden ammattilaisia, performanssitaiteilijoita, opiskelijoita ja oppilaitoksia tarjoamaan ehdotuksensa osaksi syntymäpäiväjuhlakokonaisuutta.

Haemme teoksia, jotka voivat olla läsnä joko 240 tuntia tai hetkellisesti. Tampere 240:n on tarkoitus olla monitaiteinen kokonaisuus, joten sisältöä kaivataan eri aloilta, kuten kuva- ja äänitaide, musiikki, erilaiset esittävät ja osallistavat taiteet sekä työpajat. Tapahtumaan on mahdollista ehdottaa uusia tai jo olemassa olevia teoksia.

Tekijöitä pyydetään jättämään ehdotuksensa 10.3.2019 mennessä.

Tarkemmat ohjelmahakuohjeet ja kuvaus aluerajauksesta alla.

Lisätiedot

Kulttuurituottaja
Marianne Luoma
puhelin 040 706 2382
sähköposti [email protected]

Huomio!

  • Tampereen päivän tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita.
  • Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen tai ennakkoliput − ole siis ajoissa liikkeellä!
  • Useassa Tampereen päivän tapahtumassa riittää yleisöä ruuhkaksi asti. Tapahtumiin pääsee sujuvimmin käyttämällä julkista liikennettä.

Palaa viime vuoden Tampereen päivän tunnelmiin!

Ulkoinen linkkiTampereen päivä somessa

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tampereenpaiva

1779

Ulkoinen linkkiKurkista perustuskirjaan Julkaisun katselu vaatii Flash-player-ohjelmaa.

Kuningas Kustaa III allekirjoitti Tampereen kaupungin perustuskirjan Gripsholmin linnassa 1.10.1779.