Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Tiederahasto

Tiedeapurahoja myönnetään tutkijoille, tutkijaryhmille ja -yhteisöille tieteellisen tutkimuksen toteuttamiseen ja julkaisutoimintaan.

Apurahat myönnetään pääasiassa akateemisiin jatkotutkintoihin tähtäävään tieteelliseen tutkimustyöhön ja tieteellisten tutkimusten julkaisemiseen. Tarkoitukseen on käytettävissä noin 120 000 euroa. Vuonna 2017 myönnettiin 26 henkilökohtaista apurahaa kolmen kuukauden päätoimista opiskelua varten (1.400 euroa/kk, yht. 4.200 euroa). Tämän lisäksi myönnettiin 67 painatusapurahaa á 200 euroa. Vuonna 2018 jaettavien apurahojen määrä ja suuruus ovat riippuvaisia vuoden 2018 budjetista sekä hakemusten määrästä.

Hakeminen

Vuoden 2019 tiedeapurahojen hakuaika on 3.12.2018 - 28.12.2018.

Hakumenettely

Apurahaa haetaan sähköisellä E-lomakkeella. Haku on mahdollista vain hakuajan ollessa käynnissä.

Vuoden 2019 painatusapurahoja haetaan omalla lomakkeella:

Apuraha on lähtökohtaisesti tarkoitettu vuonna 2018 väitelleille tai vuonna 2019 väitteleville. Painatusapurahahakemuksessa ei edellytetä liitteitä.

Vuoden 2019 henkilökohtaisia apurahoja haetaan omalla lomakkeella:

Henkilökohtaisten apurahahakemuksen pakollisen ohjaajan lausunnon voi lähettää myös suoraan tiederahaston toimikunnalle Tampereen kaupungin kirjaamoon hakuajan sisällä.

Tampereen kaupunki, kirjaamo
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5653 4550
faksi poistettu käytöstä 1.1.2018
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma - pe klo 8.30 - 15.45

Hakija vastaa siitä, että ohjaajan lausunto ja tutkimussuunnitelma toimitetaan rahastolle.

Myöhässä saapuneita tai keskeneräisiä hakemuksia ei huomioida. Toimitettuja liitteitä ja muuta materiaalia ei palauteta.

Hakemuksen saapumisesta ei tule erillistä ilmoitusta sähköpostiin.

Hakulomakkeen täyttöä koskevat mahdolliset yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät osoittamalla kunkin täytettävän kohdan kohdalla olevaa oranssia ?- merkkiä.

E-lomakkeen tallennus

E-lomakkeen täyttämistä voi jatkaa myöhemmin valitsemalla lomakkeen lopusta kohdan "osittainen tallennus" sekä ilmoittamalla sähköpostiosoitteen, johon linkki lähetetään. On tärkeää, että myös tällöin hakija painaa "Tallenna" - nappia, muutoin tiedot eivät tallennu.

Liitetiedoston lisääminen tehdään valitsemalla Tietojen lähetys- kohdassa "Haluan lähettää liitetiedoston/liitetiedostoja" ja painamalla tämän jälkeen "Tallenna". Tämän jälkeen avautuu ennen lopullista tallentumista uusi sivu, jota kautta liitteet voi hakea ja liittää hakemukseen.

Haettuasi liitetiedoston Selaa-toiminnolla, paina "Lähetä tiedosto". Kun kaikki liitteet on noudettu, paina lopuksi "Tallennus valmis". Liitteet voidaan liittää vain lopullisen tallennuksen yhteydessä (ei osittaisen tallennuksen yhteydessä). Tämän jälkeen järjestelmä antaa sivun, jossa lukee:

Apurahahakemus Tampereen kaupungin tiederahaston toimikunnalle
Tiedot tallennettu. Ole hyvä ja sulje selaimesi.
Huom! Mikäli täytit e-lomakkeen yhteiskäytössä olevalla tietokoneella (kirjastot, oppilaitokset, nettikahvilat jne.) tyhjennä selaimen välimuisti ja sivuhistoria. Näin varmistat, etteivät samaa tietokonetta myöhemmin käyttävät henkilöt pääse näkemään henkilökohtaisia tietojasi.
Lisätietoa e-lomakkeen käytöstä: http://e-lomake.fi/ohjeetjakayttajat.html© Eduix Oy


Hakemus voidaan lähetetään lopullisesti kohdassa Tietojen lähetys - Tallenna myös ilman liitteitä. Myös tällöin järjestelmässä tulee esille sivu, jossa todetaan kuten yllä: Tiedot tallennettu. Ole hyvä ja sulje selaimesi.

Vuonna 2011 (koskien vuoden 2012 hakua) käytössä olleesta kuittaustoiminnosta on luovuttu, koska se ei toiminut virheettömästi. Hakemuksen saapumisesta ei siten tule erillistä ilmoitusta hakijan sähköpostiin. Mikäli hakija haluaa varmistaa hakemuksen saapumisen, hän voi olla yhteydessä asiamieheen. Hakijoita pyydetään kiinnittämään huomiota siihen, että myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida, riippumatta hakijan tiedustelusta. Älä siis jätä hakemuksen täyttämistä viimeiseen hakupäivään, jos haluat varmistaa hakemuksen saapumisen perille.

Paperisia hakulomakkeita voi tiedustella asiamieheltä.

Lisätiedot

Tiederahaston asiamies
Sanna Tohka

Tiedustelut pyydetään lähettämään sähköpostilla hallintosihteeri Aino Jokiselle.

Aino Jokinen
sähköposti [email protected]

Tiederahaston järjestämiseen liittyvien asiakirjojen ja atk-järjestelmään tallennettujen tietojen käsittelyn periaatteista löytyy tietoa sivulta tietosuoja .