Siirry sisältöön

Tesoman hyvinvointikeskus

Hyvinvointikeskus on tesomalaisten kohtauspaikka, jossa on saman katon alla, kolmessa eri kerroksessa kaupungin palveluja kirjastosta terveysasemaan. Hyvinvointikeskus sijaitsee Westerin liikekeskuksen yhteydessä.

Hyvinvointikeskuksen katutasosta löytyvät mm. yhteisökahvila sekä neuvonta- ja ohjauspiste. Yhteisökahvila on alueen avoin kohtaamispaikka, missä järjestetään monipuolista tapahtumatoimintaa.

Tesoman hyvinvointikeskus
sähköposti [email protected]
puhelin 044 423 5590, neuvonta
postiosoite Tesoman valtatie 35
33310 Tampere

Ulkoinen linkkiReittiopas ja aikataulut Tesomankadun puoleisella pysäkillä pysähtyvät bussit 8, 17, 21, 71, 71S, 71K ja 71SK ja Tesoman valtatien pysäkillä bussi 20.
Ulkoinen linkkiPali-palveluliikenteen hinnat ja aikataulut : PALI 9


Pääsisäänkäynti on 1. kerroksessa Tesomankadulla puolella rakennuksen kolmikerroksessa osassa. Hyvinvointikeskukseen pääsee myös liikekeskuksen aulasta, jossa on mm. laboratoriopalvelut.

  Pysäköinti:

Hyvinvointikeskukseen pääset parhaiten pysäköimällä autosi parkkihalliin, johon ajetaan Tesomankadun puolelta. Parkkihalli sijaitsee samassa kerroksessa kuin hyvinvointikeskuksen pääsisäänkäynti. Voit myös käyttää muita Westerin liikekeskuksen parkkipaikkoja.

  • Hissi: Pääsisäänkäynnin yhteydessä 2. ja 3. kerroksiin

Terveysasema

Tesoman terveysaseman aula

Terveyskeskus Mehiläinen Tampere Tesoma löytyy hyvinvointikeskuksen 3. kerroksesta. Terveysasemapalveluista vastaa Mehiläinen Oy.

Aika varataan jättämällä soittopyyntö numeroon 040 663 4499, ma - pe klo 8 - 16. Päivystävän hoitajan vastaanotolle voi kiireellisessä tapauksessa tulla myös ilman ajanvarausta, jolloin asiakkaita palvellaan vuoronumerolla. On kuitenkin suositeltavaa soittaa etukäteen terveysasemalle myös päivystysasioissa.

Varatulle ajalle ei tarvitse ilmoittautua: henkilökunta noutaa sinut nimellä 3. kerroksen aulan odotustilasta.

Tesoman hyvinvointikeskuksen palvelujen piiriin kuuluvat alueet
Tesoman hyvinvointikeskuksen vastuualue on merkitty alla olevaan karttaan vihreällä värillä. Terveysasema ja hammashoitola palvelevat vihreällä rajatulla alueella asuvia. Kalkun alue kuuluu jatkossa Terveyskeskus Mehiläinen Tampere Tesoman piiriin, sen sijaan Epilänharjulla asuvien hoito jatkuu Tipotien terveysasemalla.

Karttaluva: Tesoman hyvinvointikeskuksen vastuualue kartalla
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isommassa koossa.

Hammashoitola

Tesoman hammashoitola sijaitsee hyvinvointikeskuksen 2. kerroksessa.

Yli 18-vuotiaat voivat varata vastaanottoajan Tesoman hammashoitolaan numerosta 040 500 0990, ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 15. Numeroon on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö.

Varatulle ajalle ei tarvitse ilmoittautua: henkilökunta noutaa sinut nimellä 2. kerroksen aulan odotustilasta.

Äitiys- ja lastenneuvola

Tesoman äitiys- ja lastenneuvola palvelee hyvinvointikeskuksen 2. kerroksessa. Tiloihin ovat muuttaneet Haukiluoman, Tesoman ja Villilän neuvolat. Ne toimivat nyt yhdessä Tesoman neuvolana. Samoissa tiloissa on myös neuvolapsykologin vastaanotto.

Neuvolaan pääsee helposti vaunujen kanssa joko hissillä hyvinvointikeskuksen pääaulasta tai liikekeskuksen puolelta luiskaa pitkin suoraan 2. kerrokseen. Vaunuille ja rattaille on säilytyspaikkansa aivan neuvolan vieressä 2. kerroksen porrasaulassa, missä ne voi halutessaan lukita kiinni kaiteeseen.

Neuvolassa on oma, lapsiystävällinen naulakko- ja odotustila, ja siellä voi hyvin imettää vauvaa, lämmittää lastenruuat, vaihtaa vaipat ja leikkiä.

Kirjasto

Tesoman kirjaston lastenosasto.

Kirjasto löytyy hyvinvointikeskuksen 1. kerroksesta. Aikuisille, lapsille ja nuorille on omat osastonsa monipuolisine kokoelmineen ja viihtyisine oleskelutiloineen. Lisäksi kirjastossa on pelihuone ja tilava lehtilukusali yhteisökahvilan yhteydessä.

Kirjastosalin puolella on työsoppeja rauhallista työskentelyä varten. Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön verkkoyhteydet, tietokoneita ja skannereita sekä tulostus- ja kopiointimahdollisuuden.

Nuorisotila

Tesoman hyvinvointikeskuksen 1. kerroksen nuorten tila on tarkoitettu 9 - 17 -vuotiaille. Siellä voi oleilla, osallistua toimintaan ja kokata nuorten omassa keittiössä. Tilasta pääsee kulkemaan suoraan aivan vieressä sijaitsevalle kirjaston nuortenosastolle.

Tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat:

Varattavat tilat

Hyvinvointikeskuksessa on useita monitoimitiloja, joita voidaan käyttää esim. harrastuksiin, konsertteihin ja kokouksiin.

Muut palvelut

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee Fimlabin laboratorio, joka palvelee ajanvarauksella arkisin klo 7.30 - 13.

Yhteisökahvila löytyy hyvinvointikeskuksen alakerrasta infopisteen ja kirjaston lehtilukusalin yhteydestä:

Terveyskioskissa on tarjolla maksuttomia matalan kynnyksen terveyspalveluja mm. terveydenhoitajan, suuhygienistin ja fysioterapeutin vastaanottoja. Terveyskioskin palvelut toimivat ilman ajanvarausta tai lähetettä. Terveydenhoitaja on tavattavissa 14.12.2021 asti tiistaisin klo 13.30 - 15.30.

Kelan etäpalvelussa voit hoitaa etäyhteyden kautta samoja asioita kuin Kelan toimistossa. Kelan palveluneuvoja on tavoitettavissa ma - pe klo 9 - 15. Aikaa ei tarvitse varata, mutta omaa vuoroa saattaa joutua odottamaan. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaasi!

Hyvinvointikeskus toimii tukikohtana myös alueen perhetyön, kotipalvelun ja kotihoidon työntekijöille.

Tampereen kaupunki järjestää hyvinvointikeskuksen palvelut yhteistyössä Mehiläisen ja Setlementti Tampereen kanssa. Kaikki palvelut ovat kaupungin julkisia palveluja.

Lisätietoja:
Aluekoordinaattori (keskusta ja länsi)
Johanna Sola
puhelin 040 778 9599
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tesomanhyvinvointikeskus