Siirry sisältöön

Peräkonttimuseon odotettu kiertue toteutui elokuussa

Julkaistu 1.9.2021 16.35

Pienen museonäyttelyn esineet näkyvät auton tavaratilassa, jonka ovi on nostettu ylös.
Peräkonttimuseon auto omenapuun alla Takahuhdissa.

Vuodesta 2014 alkaen Tampereella on kesäisin toteutettu Peräkonttimuseon kiertue. Yhden välivuoden jälkeen kiertue pääsi elokuun loppupuolella jälleen matkaan ja pysähtyi 13 pysäkillä eli ikäihmisten asumisyksiköiden ja lähitorien piha-alueilla.

Tunnelma Peräkonttimuseon näyttelyn äärellä oli hilpeä. Museolehtori Lila Heinola esitteli auton tavaratilaan asetellun, viehättävän näyttelyn esineitä ja kävijät kertoivat innostuneina omia muistoja. Nähtiin jopa valssin askeleita, kun matkagramofonilla soitettiin vanhoja äänilevyjä. Asukkaat olivat odottaneet lähistölle tulevia tapahtumia ja lähtivät mielellään ulos vilpoisesta tuulesta huolimatta. Näyttelyn yhteydessä tapasi vanhoja tuttuja pitkästä aikaa ja kohtasi uusia naapureita.

Konkarit - ikähmisten museopalveluja tuotetaan kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa yhteistyössä Tampereen museoiden kokoelmien, museoiden ja arkistojen, taiteilijoiden ja yhdistysten kanssa. Konkarit -museopalvelut mahdollistavat ikäihmisen osallistumisen vuorovaikutteiseen museotoimintaan omassa lähiympäristössään.

Lisätietoa palveluista löytyy Konkarit -kotisivulta


Teksti Lila Heinola

Kuvat Lila Heinola