Siirry sisältöön

Hatanpään lukion opetus annetaan etäopetuksena 8.3.-28.3.2021, opiskeluhuolto ja muut palvelut toimivat edelleen

Julkaistu 3.3.2021 17.24

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjauryhmä (Koronanyrkki) on linjannut tänään 3.3, että Pirkanmaalla suositellaan siirryttäväväksi etäopetukseen 7.-9. luokilla ja toisella asteella kolmen viikon ajaksi 8.-28.3.2021. (Koronanyrkin tiedote 3.3.) Toimimme Hatanpään lukiossa suosituksen mukaisesti. Etäopetukseen siirtyminen vähentää myös ylioppilastutkintoa suorittavien opiskelijoiden sairastumisriskiä.

Etäopetuksesta huolimatta lukion opetus jatkuu ja palvelut ovat saatavilla. Opinto-ohjaajan, erityisopettajan, LUVA-koordinaattorin, opiskeluhuollon henkilöstön, apulaisrehtorin, koulusihteerin tai rehtorin kanssa voi sopia tapaamisajan. Tapaamiset ovat yleensä etänä mutta niitä voidaan etukäteen erikseen sopien pitää myös koululla. Ole rohkeasti meihin kaikkiin yhteydessä normaaleina kouluaikoina.

Kevään 2021 Ylioppilastutkinto järjestetään 16.3. alkaen normaalisti. Kokeiden aikana ylläpidetään turvavälejä, käsihygieniaa ja käytetään maskia koko kokeen ja sinne saapumisen ajan, lukuun ottamatta lyhyitä ruokailutaukoja. Kevään tutkinnon koepäiviä oli jo aiemmin lisätty koronatilanteen johdosta, tiedote koepäivistä. Jos opiskelija ei koronan vuoksi voi osallistua tutkinnon kokeisiin, ilmoittautumiset voidaan pääsääntöisesti mitätöidä (Linkki: YTL:n tarkat ohjeet asiasta).
Hatanpään lukion yo-tutkinto-ohjeistus kevään 2021 tutkintoon.

Mitä etäopetus käytännössä tarkoittaa opiskelijan ja opettajan näkökulmasta?
- Opetus jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti. Opiskelijat eivät kuitenkaan tule koululle, vaan opiskelevat kotona. Lukujärjestystä noudattamalla pystymme kaikki rytmittämään arkemme järkevästi ja opiskelijoiden opinnot etenevät tarkoituksen mukaisella tavalla. Tavoitteena on, että kaikki kurssisuoritukset etenevät normaalisti ja opiskelijan opintojen eteneminen ei häiriinny.
- Jokaisen lukujärjestyksen mukaisen oppitunnin aluksi opettaja ottaa opetusryhmänsä opiskelijoihin yhteyden ja ohjeistaa, miten kyseisellä oppitunnilla opiskellaan. Käytössä on useita opettajan valitsemia opetustapoja ja tehtävätyyppejä. Kullekin tunnille on omat tehtävänsä. Opettaja on opiskelijan tavoitettavissa oppitunnin ja sen oheisen välitunnin aikana sähköisten välineiden avulla.
- Opettajat auttavat ja ohjaavat etäopiskelun käytännöissä. On tärkeää myös osata pitää taukoja ja huolehtia fyysisestä hyvinvoinnista.
- Jos opiskelijalla on ongelmia etäopetusohjelmien (esim. Teams, Office365/Areena, Wilma, Moodle) kanssa, lukion koulusihteeri auttaa tunnusongelmissa. Asiointi tapahtuu sähköpostitse tai puhelimitse.
- Jos tarvitset tukea tai apua, kerro se kurssisi opettajalle. Opettaja järjestää tukea joko itse tai yhdessä muiden opettajien kanssa sopien.
- Opojen ajat toteutetaan Teamsin kautta. Opiskelijat osaavat Wilman tiedotteista löytyvän linkin kautta varata sähköisesti oman OPO-aikansa.
- Opiskeluhuolto toimii ja sitä annetaan soveltaen sekä etä- että lähipalveluina. Erityisopettajan tuki on saatavilla sovitusti ja sitä voi pyytää myös etäopetuksen ongelmiin.
- Liikunnan etätunneilla ja muissa fyysistä toimintaa vaativissa koulutöissä on syytä noudattaa varovaisuutta ja harkintaa ja kuunnella tai lukea opettajan ohjeet hyvin.
- Koulu on avoinna, ja siellä voi pienissä ryhmissä sovitusti tavata turvavälit ja käsihygienian huomioiden sekä maskeja käyttäen. Opiskelija voi noutaa koululta siellä olevia tavaroitaan.
- Poissaolot etäopetuksesta merkitään ja selvitetään normaalisti. Jos poissaoloja ei selvitä, opiskelijan ryhmänohjaaja on yhteydessä opiskelijan huoltajaan tai opiskelijaan normaalikäytännön mukaisesti.
- Koululounasta ei tarjota. Mahdollisesta koululounastuesta tiedotetaan myöhemmin, mahdollisimman nopeasti.

Opettajat ilmoittavat kunkin kurssin osalta, millaisten osaamisnäyttöjen perusteella etäopetusaika arvioidaan.

Kaikki opiskelijoille ja henkilöstölle tarkoitettu tiedottaminen hoidetaan sähköisesti.

Opettajat työskentelevät valintansa mukaan joko kotoa tai koululta käsin. Opettajien ja henkilökunnan kokoukset pidetään toistaiseksi etäpalavereina.

Tiedotamme tilanteen kehittymisestä ja annamme myös jatkossa lisäohjeita wilman kautta.

Tilannetta pahoitellen mutta siitä huolimatta opettavaista maaliskuuta toivoen. Muistetaan kaikki tukea toisiamme ja pyytää tarvittaessa apua.
Ville Vuorisalmi
rehtori