Siirry sisältöön

Neljä nuorta sai kesätyön marjatiloilta oppisopimuksella

Julkaistu 24.9.2020 15.44

Kourallinen mansikoita.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut koulutti kesällä nuoria puutarha-alalle yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja alan yritysten kanssa. Neljä nuorta työllistyi oppisopimuksella marjatiloille.

"Tämä vuosi on ollut stressaavaa aikaa marjatiloille. Paljon oli epäselvyyttä siitä, saavatko he ammattilaisia töihin. Halusimme houkutella puutarha-alalle uusia tekijöitä kotimaasta ja auttaa näin marjatiloja omalta osaltamme. Taustalla oli ajatus, että jos tämä olisi jollekin nuorelle lähtölaukaus opiskella puutarhuriksi", kertoo työllisyys- ja kasvupalvelujen yrityskoordinaattori Jarkko Valkeajärvi.

Hakemuksia oppisopimuskoulutukseen tuli kymmenen, mutta lopulta kesätöihin marjatiloille päätyi neljä henkilöä, joilla oli sopivat valmiudet tehtävään. He työllistyivät kolmelle eri marjatilalle. Koulutus alkoi puolentoista päivän lähiopetuksella kasvituotannosta, minkä jälkeen nuoret siirtyivät töihin. Työt kestivät vaihtelevasti kesäkuusta heinäkuulle ja elokuulle.

Nuorten mielestä työ marjatiloilla oli hyvä ja mielenkiintoinen kokemus. Kaikki osallistuneet jatkoivat kuitenkin muiden alojen koulutuksiin.

"Saimme neljälle nuorelle tällä tavalla kesätyön, ja se on jo hyvä saavutus. Jos ensi vuonna kesätyöläisten määrä on kaksin- tai kolminkertainen, sitten olemme onnistuneet jo jotain kehittämään", kertoo Tredun koulutustarkastaja Osmo Tahvanainen.


Teksti Emilia Aakko