Siirry sisältöön

Liikunnanohjausta virtuaalisesti

Julkaistu 7.4.2020 15.51

Liikunnanohjaajat ovat tarttuneet kameraan ja tehneet materiaalia liikunnan omatoimisen harrastamisen tueksi. Koronatilanteen myötä perustettuun Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere YouTube-kanavaan on saatu jo muutamia liikuntavideoita päivien pelastamiseksi kotioloissa.

Sosiaalisessa mediassa näkyy Ulkoinen linkkilivelähetyksiä maanantaisin klo 15 , jolloin perheliikunnanohjaajamme Olli-Pekka Toikkonen virittelee Ulkoinen linkkiOlohuonetemput pikkulapsiperheille. Suoran lähetyksen löydät aina tämän tapahtuman Keskustelu-osiosta. Lähetykset jäävät sinne myös myöhemmin katseltaviksi. Koska lähetys on suora, on se myös vuorovaikutteinen. Olohuonetemppu! jatkaa jo aiemmin ympäri Tamperetta järjestettyjen Perhetemppujen innostavaa perinnettä! Lähetykset näkyvät maanantaisin klo 15 ja livetallenteet viedään esityksen jälkeen myös Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere YouTube-kanavaan .

Nuorisolle suunnatut Tuomo Sipisen virittelemät skilssit tempaavat teinit mukaan aamuisin klo 9 Ulkoinen linkkiNuortentreenit-Instagram-kanavalla . Nuorisokeskusien omat sosiaalisen median kanavat rullaavat myös täysillä koko kevään ajan. Löydä lähin kanavasi Nuorten Tampere-sivulta. Myös Ulkoinen linkkiLiikkuva uintikeskus löytyy Instagramista, mistä saat uintikeskuksen liikunnanohjaajien mukavia liikuntavinkkejä päivään.

Jos etätyöskentely puuduttaa lihakset, ota osaa Facebookissa käytävään huhtikuiseen kyykkyhaasteeseen. Liikkeelle pitkin päivää -haaste on tarkoitettu kaikentasoisille, kannustaa liikunnallisempaan ja aktiivisempaan elämäntapaan
Haasteessa lisätään kuukauden ajan toistomääriä, osallistu haasteeseen Facebookin Tapahtumissa:
Ulkoinen linkkiLiikkeelle pitkin päivää -kyykkyhaasteessa

Tiistaisin erityisliikunnanohjaajamme lähettävät klo 11 ikäihmisille suunnattua kotijumppaa Ulkoinen linkkiKulttuuri- ja liikuntakanavassa. Myös näiden livelähetysten tallenteet siirtyvät jonkin aikaa lähetyksen jälkeen YouTube-kanavaan.

Ylen TV2 ja Helsingin kaupungin uusi yhteistyö tuo kotijumpat jokaisen olohuoneeseen arkiaamuisin klo 8.50! Jumppahetki-ohjelmaa vetävät Helsingin kaupungin liikunnanohjaajat, ja kymmenen minuutin jaksot tarjoavat helposti kotona toteutettavia liikuntahetkiä erityisesti ikäihmisten ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaavien tarpeisiin. Jumppahetki on suunniteltu sopimaan mahdollisimman suurelle osalle suomalaisia lähtötasosta tai -kunnosta riippumatta. Samasta harjoituksesta tarjotaan kotiliikkujille erilaisia vaihtoehtoja. Jokaisella Jumppahetkellä on myös oma teemansa, jotta liikuntavinkit olisivat mahdollisimman monipuolisia. Jaksokohtaiset kirjalliset ohjeet julkaistaan Teksti-tv:n sivulla 600 sekä Yle Urheilun nettisivuilla.

Ulkoinen linkkiTV-jumpat klo 8.50 Yle TV2-kanavalla