Siirry sisältöön

"Tämän kaaren päässä on aarre, kerta toisensa jälkeen ."

Julkaistu 24.6.2019 14.59

Taidekaaressa on tutustuttu innolla kevään opettajapalautteisiin, jotka toimivat meille myös tärkeänä toiminnan kehittämisen välineenä. Kiitosta ovat saaneet niin asiantuntevat ohjaajat ja oppaat kuin kokonaisuuksien sisällöt ja vierailukohteet. Suurimmaksi haasteeksi opettajat ovat kokeneet vierailuiden aikatauluttamisen kouluarkeen sopiviksi. Onneksi suurin osa on kuitenkin saanut soviteltua luokalleen vierailut ja työpajat , sillä Taidekaaren osallistumisaste on jälleen ollut yli 90%.

Palautteiden perusteella Taidekaari mahdollistaa luokkien tutustumisen kotikaupungin kulttuurikohteisiin, tukee lasten kulttuurista osallisuutta ja taiteellista toimijuutta sekä tuo tärkeää lisäarvoa koulun tarjoamaan kulttuurikasvatukseen. Alla myös muutamia otoksia kevään vapaapalautteista:

Monella koulualueemme lapsella ei ole mahdollisuutta osallistua maksulliseen kulttuuritoimintaan eikä esimerkiksi kaikki kodit tue kulttuuriin kasvamista. Taide ja kulttuuri tarjoaa kuitenkin monenlaisia kokemuksia, elämyksiä ja heijastepintaa omille tunteille ja ajatuksille. Arvokasta ja tärkeää meille kaikille. (5.luokat, säveltaide)

Taidekaari on erinomainen kulttuurikasvatusohjelma, joka mahdollistaa hienoja, erilaisia elämyksiä ja kokemuksia kaikille Tamperelaisille oppilaille ilmaiseksi. Ohjaajat, oppaat ja muut asiantuntijat ovat hoitaneet osuutensa hienosti ja ammattitaitoisesti. Lämmin kiitos kaikista hienoista taidepläjäyksistä vuosikausien aikana! (4.luokat, sirkus)

Mahtava ohjelma! On tosi kiva, että ohjaajat ovat niin kärsivällisiä ja huumorintajuisia sekä todella ammattitaitoisia.(Valmistava opetus, museo)

Taidekaaren kokonaisuudet ovat huolellisesti suunniteltuja ja toteutettuja. Ne täydentävät loistavasti muuta esiopetusta, kiitos, vilpittömästi! (esiopetus, museo)

Seuraavaa vuotta odotellaan! Upea kokonaisuus vuosiluokalta toiselle, tämän kaaren päässä on aarre, kerta toisensa jälkeen. (5.luokat, säveltaide)

Näiden kannustavien palautteiden myötä on ollut ilo suunnitella ensi lukuvuoden ohjelmaa. Päivitämme ohjelman nettisivuillemme www.tampere.fi/taidekaari kesäkuun aikana, käykäähän tutustumassa!

Teksti Suvi Jokela

Kuvat Jari Kuusenaho