Siirry sisältöön

Kansainvälisen osaamisen strateginen ohjelma / Strategic program on International Talent Attraction and Migration

Julkaistu 7.5.2019 8.42

Kansainvälisen osaamisen strateginen ohjelma

Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen työllisyyspalvelujen palveluryhmään on perustettu kansainvälisen osaamisen palvelukokonaisuus 1.1.2019 alkaen, johon keskitetään kaupungin maahanmuuttajapalveluiden ja kansainvälisen osaamisen toiminnan johtaminen. Toiminta-alueena on työllisyyspalvelujen lisäksi koko elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue.

Koska kyseessä on täysin uusi toimintamalli sekä Tampereen kaupungin tasolla että kansallisesti suuntaa näyttävä uudenlainen lähestymistapa koskien maahanmuuttoa ja kansainvälisen osaamisen hyödyntämistä, toiminnan tukemiseksi laaditaan laajaa sidosryhmäyhteistyötä hyödyntäen, kansainvälisen osaamisen ja maahanmuuton strateginen ohjelma.

Kansainvälisen osaamisen ja maahanmuuton strateginen ohjelma tulee pohjautumaan Tampereen kaupungin strategiaan ja Suomen hallituksen hyväksymään poikkihallinnolliseen Talent Boost -toimenpideohjelmaan, jonka tavoitteena on kehittää mm. suurten korkeakoulukaupunkien houkuttelevuutta huippuosaajien, kv. tutkijoiden ja kv. opiskelijoiden silmissä. Nyt laadittavalla ohjelmalla on myös seudulliseen yhteistyöhön liittyviä tavoitteita.

Kansainvälisen osaamisen ja maahanmuuton strategista ohjelmaa työstetään kolmessa erillisessä strategiatyöpajassa, jotka on tarkoitettu sidosryhmille ja kaupungin maahanmuuttotyön ja kv. osaamisen parissa työskenteleville asiantuntijoille. Strategisen ohjelman laadinnasta vastaavat työllisyysjohtaja Regina Saari ja kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne. Strategisen ohjelman laadintaa fasilitoi Gofore Oy ja kirjoittajana toimii Tampereen yliopiston tutkija Mika Raunio. Myös Tampereen kaupungin strategiayksikkö on mukana tukemassa prosessia. Tavoitteena on julkaista strateginen ohjelma huhtikuun 2019 lopussa, jonka jälkeen myös Tampereen kaupungin kotouttamisohjelmaa päivitetään strategisen ohjelman pohjalta.

Nyt on mahdollista vaikuttaa strategisen ohjelman sisältöön vastaamalla lyhyeen kyselyyn 17.5.2019 mennessä!


Strategic program on International Talent Attraction and Migration

Strategy work on International Talent Attraction and Migration has been launched by City of Tampere during spring. The International Talent Attraction and Migration service branch has started its work the 1st of January 2019 and assembles the services for international talents, migrants and companies. New strategy will be used as a tool for decision making in the future.

We have organized a series of co-creation workshops. Professionals from local businesses, industries, universities and the city representatives have all participated in the work. In addition, your comments are valuable in the strategy work.

Let us know how you want to be involved! It is now possible to influence the content of the strategic program by answering a short questionnaire by May 17, 2019!


Lue lisää kansainvälisen osaamisen palveluista / Learn more about the International Talent Attraction and Migration service branch (in Finnish):