Siirry sisältöön

Kotoutujien Meidän kaupunki –ryhmä kokoontuu syksyn ajan

Julkaistu 8.9.2017 14.10

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Maahanmuuttajien alkuvaiheen palvelut ovat ideoineet yhdessä ryhmämuotoista toimintaa kotoutujille. Sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat ohjaavat uusia tamperelaisia tämän toimintamuodon pariin.

Meidän kaupunki –ryhmän ensimmäinen kokoontuminen oli syyskuun alussa museokeskus Vapriikissa. Ryhmän tavoitteena on tutustuttaa osallistujia toisiinsa ja ottaa uusi kotikaupunki haltuun. Tutustumiskohteiden valinnassa kuullaan osallistujia. Ensimmäinen retki suuntautuu Pyynikin luonnonkauniisiin maisemiin.

Ryhmän ohjaamisesta vastaa kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Minunkin Tampereeni -projektityöntekijä, ohjaustoiminnan artenomi Salla Montonen. Lisäksi mukana on kieliavustajia ja mahdollisesti myös luotseja.

Kotouttamisen uusimmassa toimintasuunnitelmassa on huomioitu maahanmuuttajien osallisuus vapaa-ajan toiminnassa. Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE haluaa omalta osaltaan tukea kotoutumista tarjoamalla tietoa ja kokemuksia paikallisesta kulttuurista ja vapaa-ajan toiminnoista.

Minunkin Tampereeni -pilotti kuuluu MOMU -monikulttuurisia museopalveluja -palvelukokonaisuuteen.

Lue lisää MOMUSta.

Lisätietoja:

Projektityöntekijä
Salla Montonen
puhelin 040 145 9786
sähköposti [email protected]

Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TAITE tuottaa kulttuurikasvatuspalveluja, kuten toiminnallisia museo-opastuksia, innostavia työpajoja ja yhteisöllisiä tapahtumia kaikenikäisille tamperelaisille.


Teksti Tiina Piispanen