Siirry sisältöön

Kuntouttavan työtoiminnan palveluilta haetaan nyt vaikuttavuutta

Julkaistu 31.3.2017 14.30

Tampereen kaupunki kilpailutti kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut alkuvuodesta.
- Kyseessä on sosiaali- ja työllisyyspalvelujen yhteishankinta. Asiakas voi siirtyä palveluissa joustavasti tarpeen mukaan sosiaalisesta kuntoutuksesta kuntouttavaan työtoimintaan tai päinvastoin. Vaihdon ei pitäisi näkyä asiakkaalle ylimääräisenä viivytyksenä, kertoo hankintaa työllisyyspalveluissa valmistellut palvelukoordinaattori Outi Koivisto.

Vaikuttavaa palvelua

Palveluntuottajaa palkitaan jatkossa rahallisesti toiminnasta, joka vie asiakkaita aidosti eteenpäin ja parantaa asiakkaiden mahdollisuuksia siirtyä työelämään. Vaikuttavuuteen perustuvaa korvausta voi saada esimerkiksi, kun asiakas työllistyy tai siirtyy opiskelemaan toiminnan jälkeen. Palveluntuottaja saa itse suunnitella toiminnan sisällön vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita.

Taustalla vaikutti nopeasti kasvanut rakenteellinen työttömyys. Kuntouttavan työtoiminnan toteutuneet päivät ovat kasvaneet viimeisen viiden vuoden aikana kuusinkertaisiksi. Vuonna 2016 kuntouttavassa työtoiminnassa oli noin 2000 asiakasta, mikä on 28 % enemmän kuin sitä edellisenä vuonna.

Useita palvelutuottajia

Työllisyyspalvelujen työhön ja koulutukseen suuntaavaan kuntouttavaan työtoimintaan tuli kaikkiaan 15 tarjousta, joista palveluntuottajiksi valittiin 7 toimijaa. Yksilöohjattuun kuntouttavaan työtoimintaan tuli 17 tarjousta, joista valittiin 5 toimijaa. Uusi palvelu otetaan käyttöön 1.4.2017 alkaen.

Kuntouttava työtoiminta perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta (189 / 2001). Kunta voi järjestää kuntouttavan työtoiminnan itse, hankkia sen toiselta kunnalta tai kuntayhtymältä, rekisteröidyltä yhdistykseltä tai säätiöltä, valtion virastolta tai rekisteröidyltä uskonnolliselta yhdyskunnalta.

Lisätietoja

Johtava sosiaalityöntekijä Ilona Huuhtanen, p. 040 806 2300
Palvelukoordinaattori Outi Koivisto, p. 040 727 4417
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]


Teksti Anna Vilhula