Siirry sisältöön

Näyttämöt ja kasvunpajat -hankkeessa kokeillaan uusia toimintamalleja

Julkaistu 7.12.2016 15.14

Työllisyyspalveluissa on käynnistynyt 6Aika - Näyttämöt ja kasvunpajat -hanke, jossa luodaan uusi toimintamalli korkeakoulutettujen työllisyyden parantamiseksi ja yritysten kasvuhaasteiden ratkaisemiseksi. ESR-rahoitteisen hankkeen kohderyhmänä ovat valmistumisvaiheessa olevat opiskelijat, kokeneet ja osaavat korkeakoulutetut työnhakijat sekä alueen mikro- ja PK-yritykset.

Korkeakoulutettujen työttömyys on lisääntynyt viime vuosina. Näyttämöt ja kasvunpajat -hankkeen kohderyhmä kehittää yhdessä ratkaisuja yritysten erilaisiin kasvuhaasteisiin (kasvunpajat). Osaajille toiminta tarjoaa näytön paikkoja (näyttämö). Hankkeen kautta mikro- ja pk-yritykset saavat apua liiketoimintansa kehittämiseen. Hankkeella pyritään pidentämään työuria, vastavalmistuneilla uran alussa ja pitkän työuran tehneillä työuran loppupuolella.

Toimintamalli levitetään aluksi 6Aika -kaupunkeihin ja tämän jälkeen koko Suomeen eri paikkakunnille. Sen on tarkoitus jäädä pysyväksi osaksi kaupunkien työvoimapalveluiden ja oppilaitosten toimintaa.

Hanke käynnistyi 1.9.2016 ja jatkuu 31.12.2018 saakka. Hanke toteutetaan kolmessa 6Aika- hankkeen kaupungissa (Tampere, Turku, Vantaa). Hankkeen päätoteuttajana toimii Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut. Osatoteuttajina toimivat Tampereen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Turku Science Park Oy ja Metropolia ammattikorkeakoulu.

Hankkeen vastaavana projektityöntekijänä aloitti marraskuussa Mari Sipilä, joka tuli työllisyyspalveluihin Tredun oppisopimuskeskuksesta. Lisäksi hankkeessa työskentelee yritysasiantuntija Jarmo Rintamäki.

Lisätietoja

Vastaava projektityöntekijä Mari Sipilä, p. 040 195 1924
Yritysasiantuntija Jarmo Rintamäki, p. 040 558 6194

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]


Teksti Mari Sipilä