Siirry sisältöön

Vaiheyleiskaavan yleisötilaisuudet: keskustan osa-alueen 29.3. ja Alasjärven itäpuolen 30.3.

Julkaistu 25.3.2022 10.02

Tampereen yleiskaavan päivittämiseen liittyen järjestetään osa-alueiden yleisötilaisuuksia. Keskustan tilaisuus järjestetään 29.3. kello 17.30–19 Frenckellin auditoriossa. Alasjärven itäpuolta käsittelevä tilaisuus on 30.3. kello 17.30–19 Koilliskeskuksen monitoimitila Kivessä.

Päivitettävän vaiheyleiskaavan aluerajaus
 

Keskustassa huomioon elinvoiman säilyttäminen

Keskustan osa-alueen tilaisuudessa esitellään lyhyesti koko vaiheyleiskaavatyö ja keskitytään erityisesti keskustaan liittyviin kysymyksiin. Vaiheyleiskaavatyössä keskiössä tällä valtuustokaudella on luonnon monimuotoisuuden parantaminen ja ilmastoriskeihin varautuminen sekä viherympäristöjen ja vapaa-ajan palveluiden kehittäminen.

Keskustan osa-alueella keskeisiä tavoitteita ovat elinvoiman vahvistaminen sekä viihtyisyyden lisääminen muun muassa kehittämällä viherympäristöjä. Lisäksi tutkitaan kaupunkiympäristön täydennysrakentamiseen liittyviä erilaisia pysäköintimahdollisuuksia.

Alasjärven itäpuolella selvitetään luonnon virkistyskäyttömahdollisuuksia

Myös Alasjärven itäpuolen osa-alueen tilaisuudessa esitellään lyhyesti koko vaiheyleiskaavatyön sisältö sekä keskitytään alueen omiin suunnitelmiin. Osa-alue sijaitsee Kauppi-Niihaman itäosassa Teiskontien pohjoispuolella.

Alasjärven itäpuolella tarkastellaan alueen nykyisten virkistys- ja palvelutoimintojen kehittämistä sekä niiden saavutettavuutta. Tampereelle tehdään leirintämatkailun konseptointia ja aluetta tutkitaan yhtenä mahdollisuutena siihen liittyen.

Vaiheyleiskaava laaditaan vuosien 2021–2025 aikana. Vaiheyleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 10.3.-11.4.2022, jonka aikana suunnitelmasta voi antaa palautetta kaupungin kirjaamoon.


Lisätietoja

Vaiheyleiskaavatyö:
Yleiskaavapäällikkö
Pia Hastio
puhelin 040 801 6917


Teksti Eevi Pitkänen