Siirry sisältöön

Hatanpään koronarokotusyksikössä voi nyt valita rokotteeksi myös Comirnatyn

Julkaistu 26.1.2022 14.49

BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen saatavuus on parantunut. Nyt Comirnatyn voi valita rokotteeksi Hatanpään koronarokotusyksikössä, jossa rokotetaan ilman ajanvarausta joka päivä kello 8–18.

Koronarokotuksen saa ilman ajanvarausta Hatanpään koronarokotusyksiköstö joka päivä kello 8 - 18.
 

Lisäksi tulevana viikonloppuna 29.–30.1.2022 kello 12–18 Hervannan terveysaseman rokotuspisteellä annetaan yli 5-vuotiaille koronarokotuksia ilman ajanvarausta. Viikonlopun rokotustapahtumassa Hervannassa on tarjolla sekä Comirnatyä että Modernan Spikevax-rokotetta.

Muuten terveysasemilla rokotetaan vielä pääsääntöisesti Spikevax-rokotteella. Comirnatyä kuitenkin saadaan terveysasemillekin nykyistä suurempia määriä lähiviikkojen aikana.

Alle 30-vuotiaille miehille annetaan aina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti Comirnaty-rokotetta. 5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta

Seuraavista paikoista saat koronarokotuksen ilman ajanvarausta:

Hatanpään koronarokotusyksikkö (Hatanpäänkatu 24, C-rakennus):
– Yli 5-vuotiaat: ma–su klo 8–18

Rokotusillat terveysasemilla: Hatanpään, Kaukajärven, Lielahden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemat sekä Terveyskeskus Mehiläinen Tampere Hervannan, keskustan ja Tesoman asemat:
– Yli 12-vuotiaat: ma–to klo 16–18

Hervannan terveysaseman rokotuspiste (Insinöörinkatu 38):
– Yli 12-vuotiaat: ma–to klo 12–18
– Yli 5-vuotiaat: la ja su 29. –30.1.2022 klo 12–18

Pohjois-Hervannan, Takahuhdin ja Tesoman kouluilla koronarokotuksia annetaan 5–11-vuotiaille lapsille ilman ajanvarausta sunnuntaina 30.1.2022 klo 11–17. Rokotukseen voi tulla mihin tahansa rokotuspaikkaan riippumatta lapsen koulusta tai asuinpaikasta:
– Pohjois-Hervannan koulutalo, liikuntasali, Opiskelijankatu 25
– Takahuhdin koulu, liikuntasali, Hanhenmäenkatu 2
– Tesoman koulu, liikuntasali, Kohmankaari 11

Koronarokotukseen voi edelleen myös varata ajan etukäteen. Ajan saat varattua verkossa osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Kuka saa nyt rokotuksen?

Koronarokotuksen saavat kaikki yli 5-vuotiaat. Toisen rokotteen voit ottaa, kun ensimmäisestä rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmannen rokotteen saavat:
–18–59-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
– yli 60-vuotiaat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat yli 18-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä rokoteannosta suositellaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Tarkemmat tiedot rokoteväleistä esimerkiksi koronan sairastaneille on koottu taulukkoon:


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala