Siirry sisältöön

Galleria Muuntotilassa nähdään joulukuussa Riikka Anttosen, Maija Foxin, Elina Nissisen ja Man Yaun ryhmänäyttely SATIN

Julkaistu 26.11.2021 13.02

Galleria Muuntotilassa on joulukuussa esillä Riikka Anttosen, Maija Foxin, Elina Nissisen ja Man Yaun ryhmänäyttely SATIN. Näyttely on tilallinen kokonaisuus, joka koostuu materiaaleiltaan vaihtelevista, veistoksellisuutta erilaisin tavoin hyödyntävistä teoksista. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Juliste, jossa taustalla mosaiikkiparketti ja keskellä sininen teksti satin
 

SATINissa on kyse jonkinlaisesta veistossekoituksesta: materiaalisesta kokonaisuudesta, jolla on voimakas tilasuhde. Tämä näyttelytila on vahvaluonteinen ja samalla hauras. Päädyimme täyttämään sitä kantavimman pinnan eli lattian kautta.

Ajatus tämän näyttelyn tekemisestä syntyi spontaanisti istuskellessamme eräänä tiistaina eräässä jo autiossa viidennessä kerroksessa taiteellista tekemistämme ja meitä siinä yhdistäviä seikkoja pohtien. Käsitteelliset lähtökohdat ja prosessit ovat yksi asia ja konkreettiset teokset toinen. Mitä tapahtuisi, jos työmme kohtaisivat toisensa tämän kaltaisessa erityisessä paikassa ja pääsisivät muodostamaan yhdessä uuden kertomuksen? Päätimme katsoa.

SATIN-näyttelyssä nähdään niin kiveä, keramiikkaa, puuta, metallia ja lasia kuin myös kieliä, aalto, laite (device) sekä pokaaleja ja maljoja. SATIN eli satiini on himmeänkiiltävä ja liukas sana, se on mielikuva kankaasta ja sormenpäiden muistikuva tuon materiaalin viileästä ja sileästä tunnusta.

SATIN on neljän kuvataiteilijan ryhmänäyttely, jossa esillä olevat teokset ovat otteita kunkin taiteilijan henkilökohtaisista projekteista, joita on toteutettu vuoden 2021 aikana. Tekijöitä yhdistää ystävyyden lisäksi kiinnostus kollektiivista, prosessipainotteista ja synergistä työskentelyä kohtaan sekä halu taiteen esittämiseen myös konventionaalisten näyttelykontekstien ulkopuolella. Taiteilijoiden työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Greta ja William Lehtisen säätiö sekä Hélène and Walter Grönqvist.

Näyttely on nähtävillä 4.–19.12. ti–pe klo 10–17 ja la klo 12–16, lisäksi su 19.12. klo 12–16.


Lisätietoja

Koordinaattori
Henni Salo
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]


Teksti Riikka Anttonen, Maija Fox, Elina Nissinen, Man Yau, Tanja Peltonummi ja Mika Vaaranmaa

Kuvat Noora Federley