Siirry sisältöön

Verkatehtaankadun jätevesiviemärin saneeraustiedote viikoille 47-48

Julkaistu 24.11.2021 15.23

Toinen osa asennuksista välillä Aleksanterinkatu- Tuomiokirkonkatu onnistui suunnitelmien mukaisesti. Loppuviikon 47 aikana tehdään valmistelevia töitä seuraavien viikkojen asennuksia varten.

Viikon 48 alussa tehdään Verkatehtaankadulla välillä Tuomiokirkonkatu- Rautatienkatu kaksi erillistä asennusta. Työt tehdään yhtäjaksoisesti, jotta liikenne saataisiin palautettua mahdollisimman nopeasti normaaliksi. Tästä johtuen töitä tehdään myös yöaikaan 29.11.- 3.12.2021 välisenä aikana. Liikenne pyritään palauttamaan normaalireiteille Verkatehtaankadulle välille Hatanpään valtatie- Rautatienkatu. Verkatehtaankadulta Rautatienkadulle liikenne on edelleen suljettu. Rautatienkadulla on aloitettu kaivojen yläosien kaivuutyöt. Työt etenevät aikataulussa ja Verkatehtaankadun koko liikennejärjestelyt pyritään saamaan alueelta pois viikon 49 loppuun mennessä.


Jätevesiviemärin sukitusta Verkatehtaankadulla.

Sukka lasketaan viemäriin, jonka jälkeen se laajennetaan vanhan putken sisäpintaan ja kovetetaan paikoilleen,

Viemärin saneeraus tehdään sukittamalla

Sukitus on työmenetelmä, jolla säästytään suurilta maankaivutöiltä ja liikennejärjestelyiltä. 3-4 metrin syvyydessä olevaa suurta viemäriputkea ei tarvitse kaivaa kokonaan esiin.

Sukittaessa putkesta saadaan uuden veroinen. Sukka laajennetaan vanhan putken sisäpintaan ja kovetetaan paikoilleen, jolloin lopputulos vastaa ominaisuuksiltaan uutta putkea. Kadun alla kulkeva viemäriputki on huonokuntoinen, mutta sukittamalla siitä saadaan kuin uusi. Jos putki olisi päätetty vaihtaa kokonaan, maa pitäisi kaivaa auki jolloin siitä koituisi merkittävää haittaa liikenteelle. Myös maamassojen siirtämistä, asvaltointeja ja työmaaliikennettä olisi muodostunut paljon. Sukitustyö vaatii vain pienimuotoisia kaivuutöitä. Sukan suuren koon vuoksi kaivoista joudutaan poistamaan rakenteita, että sukka saadaan sujutettua putkeen. Saneerattavan viemäriputken halkaisija on noin kaksi metriä ja sen pituus 360 metriä.

Ympäristöystävällinen toiminta ohjaa myös hanketta. Kaivamattoman tekniikan menetelmän kasvihuonekaasupäästöt ovat huomattavasti pienemmät verrattuna kaivamalla tehtyyn työtapaan.

Pahoittelemme työmaasta aiheutuvaa haittaa.

Verkatehtaankadun jätevesiviemäri on yksi Tampereen pääviemäreistä. Sen saneeraaminen on aloitettu 1.11. ja töiden arvioidaan valmistuvan jouluun 2021 mennessä