Siirry sisältöön

Koronapassi käyttöön kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotiloissa järjestettävissä yli 100 hengen yleisötilaisuuksissa

Julkaistu 24.11.2021 14.20

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla koko epidemia-ajan korkeimmalla tasolla. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksia yli sadan henkilön yleisötilaisuuksiin sisätiloissa. Myös yhteislaulutilaisuudet ovat rajoitusten piirissä. Avin määräys koskee yli 100 henkilön tilaisuuksia, joissa on katsomot käytössä eikä istumapaikkaa ole kaikille. Määräys ei siis koske yleisötilaisuuksia, joissa ei ole katsomotiloja käytössä. Koronapassia voi edellyttää vaihtoehtona rajoituksille sellaisissa yli 100 henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta. Avin rajoitukset ovat voimassa 24.11.-19.12.2021.

Tampere Filharmonia.
 

Tampereen kaupungin palveluissa noudatetaan aluehallintoviraston määräyksiä ja kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotiloissa järjestettävissä yli 100 henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa, edellytetään koronapassin esittämistä sisäänpääsyssä 24.11.-19.12.2021.

Vapriikissa, Milavidassa, Sara Hildénin -taidemuseossa ja Tampereen taidemuseossa museokäynneillä ei tarvitse esittää koronapassia. Kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi näissä tiloissa järjestettävissä yli sadan henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa.

Kulttuuritalo Laikussa, Lasten kulttuurikeskus Rullassa, Haiharan taidekeskuksessa ja Hiedanrannan kulttuuritapahtumissa koronapassia edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä yli sadan henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa.

Tampereen kaupungin kirjastossa asioidessa lainaus- tai kokoelmapalveluissa ei tarvitse esittää koronapassia. Kirjaston tiloissa kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi yli sadan henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa.

Tampere filharmonian konsertteihin sisäänpääsyssä noudatetaan Tampere-talon ohjeistuksia. Tampere-talossa sisäänpääsyssä koronapassia edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Samoin ohjeistuksin koronapassi tulee esittää myös Tampere-talossa sijaitsevan Muumimuseon sisäänpääsyssä.

Kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi Työnväenopiston järjestämissä yli sadan henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa.

Kaupungin liikuntapaikoilla ja nuorisotiloissa kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi tiloissa järjestettävissä yli sadan henkilön yleisötilaisuuksissa, kuten esimerkiksi eri järjestöjen järjestämissä tapahtumissa, otteluissa tai kilpailuissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa. Näissä tilaisuuksissa kaupunki tilojen omistajana ei ole koronapassia edellyttävä taho, vaan koronapassien tarkistamisesta vastaa urheilu- ja muiden tapahtumien järjestäjäyhteisö. Muissa tilanteissa kaupungin liikuntapaikoilla ja nuorisotiloissa ei tarvita koronapassia. Esimerkiksi uimahalleille, kuntosaleille ja liikunnanohjausryhmiin tulevien asiakkaiden ei tarvitse esittää koronapassia sisäänpääsyssä.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa, kun molemmat rokotukset on otettu, koronatauti sairastettu tai kun tuoreen koronatestin tulos on negatiivinen.

Toimi näin:

1. Kirjaudu Omakantaan osoitteessa www.kanta.fi/koronapassi tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

2. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.

3. Tallenna passista kuva omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. Passi on sivulla näkyvä nimesi ja QR-koodi.

4. Ota passi valmiiksi esiin, kun tulet tilaisuuteen. Se tarkistetaan sisäänpääsyn yhteydessä. Varaudu myös tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytesi.

Jos et saa itse ladattua tai tulostettua todistusta Omakannasta, kaupungin kirjastoissa saa henkilökunnalta opastusta koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen. Sampolan ja Hervannan kirjastojen tietotoreilla saa koronpassin lataamiseen henkilökohtaista opastusta aina palveluaikana, ja myös muissa kirjastoissa saa apua sekä asiointiin että tulostamiseen (tulosteet à 0,30€). Asiakkaan on kuitenkin itse pystyttävä tekemään sekä vahva tunnistautuminen että asiointi Omakannassa. Henkilökunta voi tässä vain opastaa.

Koronapassin tulosteen voi pyytää myös kaupungin terveysasemilta ja opiskelijat Tullinkulman opiskeluterveydenhuollosta. Myös toisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan.


Lisätietoja

Kulttuurijohtaja
Juha Ahonen
puhelin 050 411 3033
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki