Siirry sisältöön

Osallistu PeltsuMultsussa – vaikuta Multisillanpuiston metsäteemapolkuun

Julkaistu 8.11.2021 13.05

Multisillanpuistoon suunnitellaan metsäteemapolkua. Vaikuta polun sisältöön ja sijaintiin vastaamalla kyselyyn 8. - 21.11.2021. Tavoitteena on tuottaa kaikille mieluinen ja ajatuksia herättävä metsäseikkailu, jossa metsätietoutta opitaan koko perheen kanssa kuvien ja tehtävien avulla. Kyselyyn pääsee sivulta www.tampere.fi/peltsumultsu.

Nuoret metsässä.
 

Palautteen pohjalta jatketaan teemapolun valmistelua Multisillanpuistoon. Metsäpolulle on valittu teemat kesällä toteutetun karttakyselyn ja asukastapahtumassa saadun palautteen perusteella. Metsäpolulla on tarkoitus kertoa teematauluin maastossa ja karttapalvelussa luonnon monimuotoisuudesta, lahopuun merkityksestä, metsistä hyvinvoinnin lähteenä, luontotyyppien vaihtelusta sekä veden kierrosta luonnossa. Kyselyssä voi toivoa myös muita teemoja esiteltäväksi polulla.

Palautetta hyödynnetään laajemminkin metsä- ja luontoasioita esittelevän metsäteemapolkumallin valmistelussa. Tavoitteena on mallin avulla suunnitella polkuja myös muille Tampereen kaupungin metsäalueille.

Kysely on osa Peltolammin-Multisillan lähiöohjelman paikkatietohanketta, jossa kehitetään metsätiedon jakamista erilaisissa karttapalveluissa ja sovelluksissa. Metsäteemapolkumallin rakentaminen on yksi paikkatietohankkeen toimenpiteistä.

Peltolammi ja Multisilta ovat mukana ympäristöministeriön koordinoimassa lähiöohjelmassa vuosina 2020–2022, jonka tavoitteena ovat hyvinvoivat ja vetovoimaiset lähiöt. Paikkatietohankkeen saadaan lähiöohjelman investointi- ja kehittämisavustusta.


Lisätietoja

Metsätalouspäällikkö
Anne Tuominen
puhelin 050 517 7053


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Laura Happo