Siirry sisältöön

Take Two Studios sijoittuu Tampereelle

Julkaistu 2.11.2021 10.50

Tampereen tekemät toimenpiteet audiovisuaalisten tuotantojen lisäämiseksi kaupungissa kantavat hedelmää. Kehittäminen jatkuu edelleen ja katseet ovat tulevaisuuden mahdollisuuksissa. Film Tampere ja kansainvälisille markkinoille tähtäävä tuotantoyhtiö Take Two Studios ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä yrityksen kotipaikka on jatkossa Tampere.

– Olemme sitoutuneet kehittämään Tampereesta vetovoimaisen audiovisuaalisen tuotannon kaupungin. Se on kirjattu kaupungin strategiaan ja tuoreeseen pormestariohjelmaan. On hienoa nähdä, että tehdyt toimet huomataan toimialalla, toteaa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tuotantoyhtiö keskittyy erityisesti korkealuokkaisiin draama- ja dokumenttisarjoihin sekä podcasteihin. Take Two Studiosin taustalla ovat alan kokeneet tekijät Eero Hietala, Ilkka Hynninen ja Lasse Koskinen.

– Tampere rakentaa selkeää omaa profiiliaan kansainvälisenä tuotantokaupunkina ja määrätietoiset toimet loivat pohjan sijoittumispäätökselle, sanoo Take Two Studiosin perustajajäsen Ilkka Hynninen. Hän on aiemmin tuottanut Tampereella muun muassa Koskinen -rikosdraamasarjan, Pirjo-komediasarjan ja EPUT-elokuvan sekä isoja viihdeformaatteja kuten Gladiaattorit.

– Tampereella on osaamista ja joustava asenne tehdä erilaisia tuotantoja, ja on mahdollista, että audiovisuaalisesta alasta tulee tänne hyvin pian vakavasti otettava teollisuudenala, Hynninen sanoo.

AV-toimiala on merkittävässä kasvussa

Film Tampereen tehtävänä on kehittää ja kasvattaa alueen audiovisuaalista teollisuutta ja tarjota seudulle sijoittuville tuotannoille palveluita koko tuotannon ajan. Av-toimiala on Tampereella merkittävässä kasvussa. Tämä näkyy muun muassa infrastruktuurin kehittymisenä, seudulla tuotettujen tuotantojen määrän lisääntymisenä sekä osaajien ja ammattitaidon keskittymisenä alueelle.

– Film Tampere valmistelee parhaillaan kasvuohjelmaa, jolla kiihdytetään luovan alan liiketoiminnan kehittymistä. Sen myötä kaupunki investoi alan kehittämiseen ja edesauttaa alueen yritysten kansainvälistymistä samaan tapaan kuin Business Tampere tekee sitä muillakin toimialoilla, kertoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

Ilkka Hynninen
Co-Chairman, Take Two Studios
puh. 050 544 4722
ilkka(at)taketwo.fi

Ilkka Rahkonen
Ohjelmajohtaja, Film Tampere
puh. 040 860 3816
ilkka.rahkonen(at)businesstampere.com